Új győztese lesz a Magyar Kupának

Mezőkövesd-ZTE

Ma este 19.30-tól a Budafoki MTE és a Zalaegerszegi TE FC csap össze a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A Puskás Arénába több mint húszezer nézőt várnak.

A sorozat 113 éves történetében eddig 18 klub diadalmaskodott, de sem a budafokiak, sem a zalaegerszegiek nem értek még fel a csúcsra korábban. A Budafok a harmadik csapat lehetne, amelyik nem az NB I-ből nyeri meg a sorozatot. Alacsonyabb osztályból indulva 1934-ben a Soroksár, 1984-ben pedig a Siófok tudott aranyat nyerni, ám előbbi szezonban a világbajnokság miatt a profi csapatok visszaléptek a küzdelmektől.

A ZTE formája az utóbbi hetekben nem volt túl biztató. A bajnokságban négy nyeretlen mérkőzés után elküldték Ricardo Moniz vezetőedzőt. A hollandot az sem menthette meg, hogy eközben a kupában a legjobb négy között hosszabbítás után kiejtették a Puskás Akadémiát. Utódja Boér Gábor lett, aki szombaton a Mezőkövesd otthonában vezette sikerre csapatát. Ahogy Moniznál, Boérnál is kezdő volt a lakszakállasi Mocsi Attila, aki így jó eséllyel pályázik a fináléban is a kezdőcsapatba kerülésre.

A másodosztály 10. helyén álló Budafok a legutóbbi négy bajnokiján veretlen maradt (2 győzelem, 2 döntetlen). Mátyus János csapata a kupában két élvonalbeli ellenfelet búcsúztatott, a Kisvárdát a negyed-, a Vasast az elődöntőben győzték le.

A Zalaegerszeg egyszer már eljutott a döntőig, de 2010-ben végül a Debrecen emelhette magasba a trófeát. A kék-fehérek kapuját akkor az a Vlaszák Géza őrizte, aki jelenleg kapusedzőként dolgozik a klubnál. A ZTE a 2002-es bajnoki cím után érhet el újabb kimagasló sikert, amennyiben legyőzi a Budafokot, a Győr, a Székesfehérvár és a Debrecen után a negyedik vidéki klub lesz, amely nyert már bajnokságot és kupát is. A budafokiak 2017-ben érték el eddigi legjobb eredményüket, amikor még harmadosztályú csapatként elődöntősök volt a Magyar Kupában.

A két együttes legutóbb 2021. április 20-án találkozott egymással, az OTP Bank Liga 30. fordulójában 5:0-ra a Zalaegerszeg nyert, de abban a szezonban a további két bajnokit a budafokiak nyerték, mindkétszer 3:1-re.

A Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra már szombaton több mint húszezer jegyet adtak el. Az biztos, hogy több ezer zalaegerszegi szurkoló is útnak indul, akik jó kapcsolatot ápolnak a Ferencváros drukkereivel, így a zöld-fehér segítséggel minden bizonnyal az ő hangjuk lesz nagyobb a stadionban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?