Új bástya a térképen?

Bős. A csallóközi nagyközségben a legnépszerűbb labdajátéknak számító futball, a sikerhalmozó birkózás, a szárnyait bontogató kyokushin karate és más sportágak társaságában egyre inkább felfelé tör a sakk is.

Bős. A csallóközi nagyközségben a legnépszerűbb labdajátéknak számító futball, a sikerhalmozó birkózás, a szárnyait bontogató kyokushin karate és más sportágak társaságában egyre inkább felfelé tör a sakk is. Kosár Miklós klubelnök élénken emlékszik arra, hogy nyolcanhatban kezdtek el versenyszerűen játszani, a korábbi időszak történései azonban feledésbe merültek. „Vígh Zsigával alakítottunk klubot, de nyolcvankilencben a változások a sakkélet felszámolását hozták magukkal. Kilencvenhétben indult újra a csapat az V. ligában, s rögtön fel is jutott. Kétéves IV. ligás szereplés után a harmadikban találtuk magunkat, s most azt szeretnénk, ha sikerülne kiharcolni a II. ligába, azaz a harmadik legmagasabb csapatbajnokságba kerülést. Egyelőre versenyben vagyunk az elsőségért.”

Két vendégjátékos kivételével bősiek és környékbeliek, mintegy huszan látogatják az edzéseket és a mérkőzéseket. „Fejlődnek a fiatalok, főleg ifj. Fekete István tűnik ki. Mi versenyzési lehetőséget akarunk adni mindegyiküknek, ezért indítottunk B csapatot a IV. ligában. A nyolc ifivel fiam foglalkozik, jó a kapcsolatunk mindkét alapiskolával, rövidesen újra tagtoborzásra készülünk.”

Tudatos bástyaépítési munka folyik a faluban, első gyümölcsei kezdenek beérni. A csapat javulásán túl egyénileg is fejlődnek a játékosok: Kántor Tamás és ifj. Kosár Miklós felkerült a FIDE nemzetközi listájára, a többiek a hazai rangsorban araszolgatnak felfelé. Júniusban már harmadszor rendezik meg Bősön az Open DS nemzetközi tornát, húsvétkor villámversenyt szoktak szervezni. Kosár Miklós elképzeléseiket sem titkolja: „Azt szeretnénk elérni, hogy minél kevesebb kölcsönjátékosunk legyen, hogy csapatainkban bősiek és környékbeliek sakkozzanak. Jó lenne, ha a fiatalok közül valaki országos szinten is előkelő helyezést érne el. Törekvésünk arra irányul, hogy Bős sakk-központtá váljon, versenyzési lehetőséget kínálva a helybelieknek és a környező falvak érdeklődőinek, tehetségeinek” – vázolta fel a jövőképet a klubelnök, aki nem felejti el megjegyezni, hogy a községi hivatal és a K.K.C. Kft. támogatása nélkül már idáig sem jutottak volna. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?