Ugyanabban bíznak a szlovákok és az új-zélandiak

Rustenburg |

<p>Története első világbajnoki mérkőzésére készül a szlovák labdarúgó-válogatott, amely keresve sem találhatott volna az új-zélandiaknál kedvezőbb ellenfelet a bemutatkozásra.</p>

Bár Vladimir Weiss csapata nem számít egyértelmű esélyesnek a kedd kora délutáni, rustenburgi összecsapáson, azért az új-zélandinál lényegesen nehezebb rivális is juthatott volna a debütálásra a vb-mezőnyből, de akár a saját csoportjából is. Az F jelű négyes másik két alakulata, a címvédő olasz és a paraguayi együttes mindenesetre a papírforma alapján nagyobb feladat elé állította volna, illetve állíthatja majd a szlovákokat.

A vb-csapatba a legtöbb válogatottsággal, 96-tal rendelkező Miroslav Karhan sérülés miatt nem kerülhetett be, így a középpályás védekezés megszervezése elsősorban Zdeno Strbára hárul majd. Jó hír viszont a szakvezetőnek, hogy az utolsó felkészülési mérkőzésen, Costa Rica ellen (3-0) könyöksérülést szenvedett Martin Skrtel ott lehet a védelem közepén.

A másik oldalon a középpályás Tim Brown nincs még olyan állapotban, hogy játsszon, Ricky Herbert vezetőedző ugyanakkor pályára küldheti a füle fertőzéses megbetegedéséből felépült védő Ryan Nelsent.

Az új-zélandiak is örülhetnek, hogy nem az olaszok vagy a paraguayiak ellen kezdenek, a szlovákokkal szemben ugyanis vélhetően nagyobb eséllyel küzdhetnek első vb-pontjuk/pontjaik megszerzéséért. Legutóbbi és eddig egyetlen vb-fellépésük alkalmával, 1982-ben, Spanyolországban mindhárom csoporttalálkozójukat elvesztették.

A szakvezető már csak azért is reméli, hogy ezúttal sikerül javítani, mert a 28 évvel ezelőtti tornán neki magának is kijutott a kellemetlenségből. Amint azt felelevenítette, 21 évesen könnyekben tört ki a skótok elleni első mérkőzésre tartó buszon, amikor kiderült, hogy kimarad a kezdőcsapatból. A meccset 5-2-re elvesztették, majd a szovjetektől (3-0) és a braziloktól (4-0) is kikaptak. Utóbbi kettőn már szerephez jutott Herbert.

"Megértem, hogy esélytelennek tartanak bennünket, de nem félünk senkitől - jelentette ki a szövetségi kapitány. - Bármi megtörténhet ilyen tornákon. Ha Szenegál 2002-ben legyőzhette Franciaországot, mi is megverhetjük az olaszokat" - tette hozzá.

A szlovák szövetségi kapitány, Wladimir Weiss is részt vett játékosként világbajnokságon, az 1990-ben negyeddöntőig jutott csehszlovák válogatottban szerepelt. Kollégájához hasonlóan ő is abban bízik, hogy meglepetést okozhatnak, és az ehhez szükséges önbizalmat éppen az új-zélandiakkal szemben szerzik meg.

A szlovák és az új-zélandi válogatott mostanáig nem mérkőzött meg egymással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?