Tűzijátékra várva

ELŐZETESErwin Koeman májusban vette át a magyar válogatott irányítását, s vezetésével eddig veretlen a csapat (Görögország 3:2, Horvátország 1:1), az igazi erőpróbát azonban az őszi világbajnoki selejtezők jelentik majd: szeptember 6-án Budapesten Dánia, négy nappal később Stockholmban Svédország le

ELŐZETES

Erwin Koeman májusban vette át a magyar válogatott irányítását, s vezetésével eddig veretlen a csapat (Görögország 3:2, Horvátország 1:1), az igazi erőpróbát azonban az őszi világbajnoki selejtezők jelentik majd: szeptember 6-án Budapesten Dánia, négy nappal később Stockholmban Svédország lesz az ellenfél.

A „legfiatalabb” válogatott

A főpróbára a világ egyik „legfiatalabb válogatottja”, Montenegró érkezik: a FIFA 2007-ben vette fel tagjai közé, s a montenegrói válogatott Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését, 2007 márciusában Podgoricában 2:1-re győzött az akkor még Várhidi Péter irányította magyar tizenegy ellen. A montenegróiak szövetségi kapitánya Zoran Filipovic, aki játékosként a Crvena Zvezda és a Benfica csatára volt (s aki a 2000-es Eb-n Vujadin Boskov segítőjeként dolgozott a jugoszláv válogatottnál).

Az ellenfél sztárjai

A magyar szurkolók azt szeretnék, ha az esti ünnepi tűzijáték előtt a magyar válogatott is tűzijátékot tartana a pályán, az ellenfél azonban nem lebecsülendő. Játékosai közül a legismertebb Mirko Vucinic, a Roma 24 éves csatára (néha balszélsője), aki tavaly emlékezetes – a Roma szempontjából győztes – gólokat fejelt a Real Madrid és a Milan ellen.

A magyaroknak a lisszaboni Sportingban futballozó Simon Vukcevicre is oda kell majd figyelniük, a ballábas futballista rendkívül gólerős: tavaly a brazil Liedson után csapata második legeredményesebb játékosa volt. Rajtuk kívül kiemelhető a 18 éves Stevan Jovetic, akiért 8 millió eurót fizetett a Fiorentina a Partizannak.

Csak Dárdai hiányzik

Ami a magyar csapatot illeti: egyelőre kérdéses, hogy a Babos-Fülöp kettősből ki lesz az első számú kapus, Fülöp ugyanis nem játszik klubjában, az angol Sunderlandben. A védők közül Lőw Zsolt kisebb sérüléssel bajlódott a hétvégén, ezért hagyta ki a Hoffenheim szenzációs nyitányát a Bundesligában (3:0 Cottbusban). A középpályán a sérült Dárdain (Hertha) kívül Gera (Fulham), Huszti (Hannover), Halmosi (Hull), Vass (Brescia), Hajnal (Dortmund) és Dzsudzsák (PSV) is bevethető, s ott van a csapatban a révkomáromi származású Priskin Tamás (Watford) is.

Szlovák bírók

A Magyarország–Montenegró előkészületi mérkőzés 18 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban, a belépők 1500, 3000 és 5000 forintba kerülnek. A találkozót szlovák játékvezetői hármas (Havrilla, Brendza, Likavský) vezeti. (gazdag)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?