Traktorhúzó Európa Kupa Hajdúböszörményben holland sikerrel

Hajdúböszörmény |

<p>A Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozatának egyedüli magyarországi és kelet-európai állomásán, Hajdúböszörményben vasárnap rendezték meg a 4,5 tonnás Modified versenytraktorok futamát, amelyen négy országból hét versenytraktor indult.</p>

A tízezer lőerős monstrumok 24 tonnás súlypad elhúzásában versenyeztek, s a holland, német, belga és olasz csapatok közül a dobogó mindhárom fokára holland versenyzők állhattak - közölte Bertalan Imre, a verseny főszervezője az MTI-vel.    A 4,5 tonnás traktorok versenyét az Inter Techno Lambada nevű traktor (Hollandia) nyerte. Második lett a Simply Irresistibie (Hollandia), a harmadik helyen a Whispering Giant (Hollandia) végzett.    Jan Buitenhuis, a Nemzetközi Traktorhúzó Szövetség elnöke a hajdúböszörményi traktorhúzó verseny kapcsán szombaton tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte Európa egyik legjobb versenypályáján mérhették össze tudásukat a csapatok.    Szombaton a SuperStock kategóriában 2-3 ezer lóerő teljesítményű traktorokkal kellett a 20-22 tonnás súlypadot elhúzniuk a versenyzőknek.     A kilenc indulóból nyolcnak sikerült végighúznia a selejtezőben 100 méteren át a súlypadot, miután hét holland és egy dán csapat jutott a döntőbe.    A versenyt a Mitas All or Nothing nevű traktor nyerte (Hollandia). Második lett a Zeinstra New Born Deere (Hollandia), a harmadik helyen végzett a BE-Combi Incredible Deere (Hollandia).    Mivel a SuperStock kategóriában az idén ez volt az utolsó európai verseny, Hajdúböszörményben hirdették ki az összesített végeredményt. Az idei SuperStock versenyből a Zeinstra New Born Deere (Hollandia) került ki győztesen.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?