„Továbbra is azt érzem, wow, ez nem is a valóság”

Sidó Bianka
Somorja |

Sidó Bianka három érmet is szerzett Szegeden a junior kajak-kenu világbajnokságon, maximálisan stílusosan búcsúzva a kategóriától. A somorjai végzős gimis határtalan öröme telefonon keresztül is érződött.

Tanévnyitó, nemegy médiaszereplés és egy esti fogadás – a junior világbajnok, kétszeres vb-ezüstérmes Sidó Biankának sűrű napja volt tegnap. „Szívesen vállalom ezeket a dolgokat, mert továbbra is hatalmas örömöt érzek. Még nem tudtam feldolgozni a Szegeden történteket. Valahogy úgy vagyok vele, hogy wow, ez nem is a valóság. Pedig a Maty-éren még autogramokat is osztottam – mesélte lapunknak a kajakos, akivel érezhetően madarat lehetett volna fogatni hétfő délután is,

Nem csoda, hiszen mindhárom számában a dobogóra állhatott, elsőként szombaton Bugár Rékával, K2 500 méteren lett második. „Az edzéseken jó időket mentünk, pedig több év kihagyás után ültünk újra egy hajóba. Rékával nagyon jóban vagyunk – mondta Bianka, hozzátéve, az edzőik, Honti Jenő és Tarr György javaslatára próbálták ki a párost.

Sejtettük, hogy elérhetünk egy jó eredményt, nagyon jó az összhang közöttünk. Kicsit kár, hogy lemaradtunk az első helyről, de megtettük, amit lehetett – mondta az Új Szónak Bugár Réka, utalva a magyarországi egység 9 századmásodperccel jobb idejére. – Számomra kisebb meglepetés volt, hogy egyesben is jól mentem (K1 200-on ötödik lett – a szerk. megj.). Szeretnék versenyezni egyesben és párosban is a jövőben. A komáromi gimis azt is elárulta, a tanévnyitón az ünnepi beszédben az ő sikere is szóba került.

Egy „évfolyammal idősebb társa, a jövőre Somorján érettségiző Sidó Bianka a páros után szűk két órával már K1 1000 méteren döntőzött. „Nem féltem a sűrő programtól, mert egyszerűen tudtam, hogy sikerülni fog. Sokáig kellett kérlelnem az edzőt, hogy három számban is indulhassak, mert előzetes nem ez volt a terv. Nekem nagyon jót tett a páros, mert nem mindig az első pályáim a legjobbak. Így viszont 1000-en már teljesen készen álltam” – magyarázta Bianka. A királyi számban pedig szavai szerint senki nem várta, hogy teljesen új taktikával fog evezni.

Rögtön a korosztályos Eb után döntöttünk a váltás mellett. Ismertük a mezőnyt, tudtuk, hogy Nemes Rékának nagyon erős a véghajrája, ezért előnnyel kell oda érkezni. Viszont a táv első felét is picit lassabban, tartalékolva kellett teljesíteni, hogy nagyjából két egyforma 500-ból álljon össze a futam. Biankának jót tett a páros, volt benne egyfajta harag, bosszúvágy, hogy hajszállal lemaradtak az aranyról. És ezzel együtt nagyon higgadtan ment 1000-en, úgy, hogy féltávnál már jókora előnye volt – ecsetelte a történteket lapunknak Honti Jenő, Bianka mestere. – Persze, kitalálni ezt nem olyan nehéz, de megcsinálni igen. Ez vasárnap is sikerült, egy bombaerős mezőnyben, bár végül az olasz rivális megelőzte védencét.

Az 500 döntőjében már fáradt voltam, de maximálisan felszabadult is. Végig arra gondoltam, hogy az utolsó junior versenyem utolsó távja jön, csak élvezni kell a futamot. Nagyon örülök, hogy akkor is második lettem” – jegyezte meg Bianka.

S hogy mi következik ez után? Pi-he-nő, nevetett Bianka, mintha csak most kezdődne a nyári vakáció. Kajakos mértékkel ugyanis a háromhetes szabadság valami hasonlónak felel meg. A lazább hetek pedig rá is férnek. „A vb-n Bianka nagyon magabiztos volt, ami annak is köszönhető, hogy négy hét nagyon kemény felkészülés volt mögötte, amely során szinte minden mást feláldoztunk. Összességében, a felnőtt világkupa-bemutatkozással együtt szerintem jó irányban haladunk, ezen az úton kell maradni, mindent ugyanúgy végigcsinálni. Aztán megkezdődik (az U23 mellett) a felnőtt versenyek világa, ami új kihívásokat fog hozni” – tette hozzá Honti.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?