Továbbjutókra várva

LiverpoolLiverpool/Dortmund/Madrid. Nem kevés izgalmat ígérnek a BL első csoportköre ötödik fordulójának maimérkőzései. Kemény összecsapások lesznek, mert egy kivétellel mindenki bizakodhat a továbbjutásban. Ráadásul rangadók, presztízsmeccsek egész sora következik.

Újra találkoznak. Benjani (balra – Auxerre) Sol Campbellel (Arsenal) csatázik a labdáért az angol és a francia csapat legutóbbi BL-összecsapásán. A londoniak – hazai pályán – nem kis meglepetésre 2:1-re kikaptak.ČTK/AP-felvételReal–AS Roma, Liverpool–Valencia, Dortmund–Arsenal... A több ponttal rendelkezők győzelmük esetén a nyolcaddöntőben érezhetik magukat. De kinek van biztos tippje ezekre a presztízscsatákra? Költői a kérdés. Arra azonban mindenképpen választ kapunk, hogy például krízisben van-e Real vagy nincs. Az elmúlt öt találkozón ugyanis mindössze egyszer nyert (Alaves), háromszor döntetlenezett (Betis, AEK, Villareal) és egyszer kikapott (Santander). Tragikusnak nevezték hazai játékát a Villareal (1:1), komikusnak az AEK ellen (2:2). A BL-meccsen nem láttuk a sokszor megcsodált eleganciáját, ezt üres rátartiság váltotta fel, ami sosem volt jellemző a madridiakra. Csak a cipőket kiküldeni a pályára...Del Bosque edző és Zidane sem érzik, hogy krízisben lenne a gárda, szerintük minden a csapat életében előfordulnak gyengébb napok. Azt meg egyenesen visszautasítják hogy Ronaldo váratlan megjelenése a „balett-társulatban” zavart okozott volna. Nincs okunk kételkedni a szavakban, ma este úgyis mindent látni fogunk. Figo és Raúl meggyógyultak, akárcsak a „farkasoknál” (2:2-re játszottak a Lazio elleni bajnokin) Frencesco Totti, úgyhogy kíváncsian várjuk az előadást. Zidane: „Győznünk kell, hogy kiengeszteljük szurkolóinkat. A döntetlen szégyen lenne számunkra.”

Nem kevésbé izgalmasnak ígérkezik a német–angol csata. Az az érzésünk, hogy a Dortmund hazai pályán nem az igazi, mindenkivel küszködik, nem tud igazán klasszis csapathoz méltóan futballozni, egysíkú a csatárjátéka. Idegenben az más. Ott életveszélyesek a kontrái, a legutóbbi bajnokin 4:1-re verte a Brémát. Hogy mostanában mennyire nagycsapat az Arsenal, az igencsak kérdéses. Hetekkel ezelőtt még annak tartották, de jelenleg már aligha: az „ágyusoknak” elfogyott a puskaporuk, az utóbbi három meccsen – két bajnokin és az Auxerre ellen – egyaránt 2:1-re kikaptak (ilyenkor szoktak hullámvölgyről beszélni...). Tovább folytatódik David Seeman pechsorozata, nyolc lövés ment kapujára, s abból hat a hálóban kötött ki. Arséne Wenger edző védi a hálógondnokot, de valaki már régebben rásütötte a bélyeget: Európa leglustább kapusa. Rosický és társai majd megmozgatják. Egyébként a vesztfáliaiak egy kicsit tartanak a nemzetközi alakulat korábban látott kreatív csatárjátékától. Mert a Dortmund védelme nem valami híres, négy BL-mérkőzésen öt gólt kapott. Angol csapat Dortmundban 1994-ben nyert utoljára, az MU hat góllal szórta meg a hazaiakat.

Balszerencsés meccseket játszott hazai pályán a Guus Hiddink vezette Eindhoven, durva védelmi hibák után futószalagon kapta a gólokat. Ma ezt nem szeretnék megélni az Auxerre ellen, amely idegenben nagyon tud kontrázni. Négy brazil szerepel a Lyon együttesében, és ha nyer az Ajax ellen, nyert ügye van. Az Internazionale biztos abban, hogy megszerzi a három pontot az erőnlét világbajnoka, a Trondheim ellen. Bár azok után, hogy a norvég bajnok döntetlenezett az Ajax otthonában, óvatosságra intenek a szakemberek. Focizni is tudnak a hihetetlenül akaratos és kitartó északiak, nem csak futni.

Slágermeccs lesz Liverpoolban. Michael Owen csapata bombaformába lendült, egyedül veretlen az angol bajnokságban, hetek óta nem talált legyőzőre, a mezőny élén áll, így nagy csalódás lenne, ha nem sikerülne visszavágnia a Valenciának a 2:0-s vereségért. A spanyolok erősek, de idegenben ezt nem nagyon igazolták, hiszen a Szpartak Moszkva nem volt komoly ellenfél, Bázelban viszont nem tudott gólt rúgni. A kemény angolok híres közönségük segítségével „megpuhíthatják” a technikás, gyors csapatjátékukról ismert ibériaiakat.

BL-KRÓNIKA

A-CSOPORT: Dortmund–Arsenal, Eindhoven–Auxerre.

1. Arsenal 4 3 0 1 8:2 9

2. Dortmund 4 2 1 1 6:5 7

3. Auxerre 4 1 1 2 3:4 4

4. Eindhoven 4 0 2 2 2:8 2

B-CSOPORT: Liverpool–Valencia. A Szpartak Moszkva–Basel meccset a moszkvai terrortámadás miatt november 5-re halasztották.

1. Valencia 4 3 1 0 13:4 10

2. Liverpool 4 2 1 1 9:4 7

3. Basel 4 1 2 1 7:9 5

4. Szpartak 4 0 0 4 1:13 0

C-CSOPORT: Real–AS Roma, AEK Athén–Genk.

1. Real Madrid 4 2 2 0 14:5 8

2. AS Roma 4 1 2 1 1:3 5

3. AEK Athén 4 0 4 0 5:5 4

4. Genk 4 0 2 2 0:7 2

D-CSOPORT: Internazionale– Trondheim, Lyon–Ajax.

1. Lyon 4 2 1 1 11:6 7

2. Inter 4 1 2 1 7:7 5

3. Ajax 4 1 2 1 3:3 5

4. Trondheim 4 0 3 1 3:8 3

Minden mérkőzés 20.45 órakor kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?