Tovább menetel a Leverkusen?

Ezen a héten a második felébe lép a Bajnokok Ligájának első szakasza. Ma este is nyolc találkozót játszanak. A legérdekesebb meccseket Barcelonában, illetve Manchesterben rendezik. Két csapat, a Leverkusen és a Sparta is idő előtt bebiztosíthatja a továbbjutást az F-, illetve a H-csoportból.

A Juventus holland idegenlégiósa, Edgar Davids (a földön) egy hét után ismét összemérheti játéktudását a portói Decóval.TASR/AP-felvétel A legutóbbi bajnoki mérkőzésen a Juventus ugyan a félidőben három góllal vezetett, de végül csak döntetlenezett a városi rangadón az AC Torino ellen. Ma este a Rosenborgot fogadja a Juve, és mindenki győzelmet vár Lippi edző tanítványaitől. Az E-csoport másik mérkőzésén az FC Porto a Celtic Glasgow csapatát fogadja, és győzelme esetén a táblázaton a skótok elé kerül. Remek formában van a Bayer Leverkusen. Klaus Toppmöller csapata 15 egymás utáni tétmeccsén nem talált legyőzőre. A három hete, Leverkusenben lejátszott mérkőzésen Yildiray Bastürk volt a legjobb. „A találkozó esélyese ugyan a Barcelona, de biztos vagyok benne, hogy remek sorozatunk nem szakad meg. Támadó focit szeretnénk játszani, hisz sebezhető a hazai csapat védelme.” Nowotny, Bastürk és Ze Roberto ugyan kisebb sérüléssel bajlódnak, de valószínű, hogy a kezdőcsapatban kapnak helyet. A Barcelonának nem sikerült a főpróba, mivel a spanyol bajnokságban, hazai pályán csak döntetlenezett a Valencia ellen. Carlos Rexach edző a legerősebb csapatot küldheti pályára.

Hazai siker várható Lyonban, hiszen az Olympique-nak Isztambulban is sikerült győznie. Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője Beckhamet és Veront is pihentette a hétvégi bajnoki meccsen. Ennek ellenére csapata biztosan győzött Sunderlandben. Szerda este a teltházas Old Traffordon azt a La Corunát fogadja, amely az első meccsen, az utolsó percekben lőtt gólokkal legyőzte Beckhaméket. Javier Irureta, a spanyolok edzője. „Mi vagyunk az egyetlen csapat, mely az utóbbi időben legyőzte a Manchestert. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de az MU hazai pályán is legyőzhető.” Diego Tristan, a La Coruna legeredményesebb támadója: „Erősebb csapatunk van, mint tavaly volt. Mi mindig győzelemre játszunk, mindegy, hogy ki az ellenfél.”

A H-csoportban a Sparta Praha a De Kuip-stadionban a Feyenoord ellen lép pályára. A prágaiak repülőgépe másfél órás késéssel landolt a rotterdami reptéren, majd a csapat a Hilton Szállóba ment. Jaroslav Hřebík edzőnek húsz játékos áll rendelkezésére, köztük mindhárom szlovák idegenlégiós (Labant, Michalík, Babnič). Valószínű, hogy a múlt heti, Szpartak Moszkva elleni meccs góllövője, Marek Kincl sérülés miatt nem léphet pályára. Annak ellenére, hogy a Feyenoord eddig csak két pontot szerzett (Szpartak Moszkva 2:2 – idegenben; Bayern München 2:2 – odahaza), a csapat edzője, Bert van Marwijk még mindig bízik a továbbjutásban. „A hátralévő meccseken kilenc pontot szerezhetünk. Sajnos, Jon Dahl Tomasson, a legjobb támadónk serülés miatt nem fejezte be a Groningen elleni bajnoki meccset. Kevés az esély, hogy ma este pályára lép.” Sima hazai győzelmet ígér a Bayern–Szpartak Moszkva találkozó. A müncheniek számára örvendetes tény, hogy Linke után Jancker és Zickler is felépült sérüléseiből. Az eddigi összecsapásokon a Szpartak csak egy pontot szerzett, így az Olimpiai stadionban mindenképpen győznie kell. Oleg Romancev, az oroszok edzője a Robson–Beszcsasztnih támadókettőstől várja a gólokat.

A MAI MŰSOR – E-csoport, 20.45: Juventus–Rosenborg, FC Porto– Celtic.

1. Celtic 3 2 0 1 4:3 6

2. Juventus 3 1 2 0 4:3 5

3. FC Porto 3 1 1 1 2:2 4

4. Rosenborg 3 0 1 2 2:4 1

F–csoport, 20.45: Lyon–Fenerbahce, Barcelona–Leverkusen.

1. Leverkusen 3 3 0 0 5:2 9

2. Barcelona 3 2 0 1 6:2 6

3. Lyon 3 1 0 2 1:3 3

4. Fenerbahce 3 0 0 3 1:6 0

G-csoport, 20.45: Manchester United–La Coruna, Olympiakosz Pireusz–Lille.

1. Manchester 3 2 0 1 4:2 6

2. La Coruna 3 1 2 0 5:4 5

3. Lille 3 1 1 1 4:3 4

4. Pireusz 3 0 1 2 3:7 1

H-csoport, 20.45: Bayern–Szpartak Moszkva, Feyenoord–Sparta Praha.

1. Sparta 3 2 1 0 6:0 7

2. Bayern 3 1 2 0 5:3 5

3. Feyenoord 3 0 2 1 4:8 2

4. Szpartak 3 0 1 2 3:7 1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?