Tour de France - Sagan harmadik részsikere

Peter Sagan
Valence |

A szlovák Peter Sagan nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny pénteki, 13. szakaszát.

 

Az elmúlt három nap hegyi résztávjai után ismét a sprinterek kerültek reflektorfénybe, ugyanis a Bourg d'Oisans és Valence közötti 169,5 kilométeres etapon mindössze egy harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedő várt a mezőnyre.

A rajt után nem sokkal kialakult egy négyfős szökevénycsoport, amelynek legkitartóbb tagját, a svájci Michael Schärt 5,6 kilométerrel a cél előtt fogta be a főmezőny.

Sokáig úgy tűnt, hogy a sprintbefutóval záruló szakasz hajráját a Trek csapata vezeti fel legjobban John Degenkolbnak, ám a német versenyző az utolsó méterekre elfáradt, és még a dobogóról is lemaradt.

Az izgalmas finisben az összetett pontversenyben hatalmas előnnyel vezető, zöld trikós szlovák Peter Sagan bizonyult a legerősebbnek, így idei harmadik, összesítésben tizenegyedik szakaszát nyerte a Touron. Mögötte a norvég Alexander Kristoff lett a második, a francia Arnaud Démare pedig a harmadik.

Az összetett győzelemre esélyesek a főmezőnnyel együtt értek célba, így továbbra is a Sky brit versenyzője, Geraint Thomas viseli a sárga trikót.

 

Érdekes

Eredmények:

13. szakasz, Bourg d'Oisans-Valence, 169,5 kilométer:

1. Peter Sagan (szlovák, Bora) 3:45:55 óra

2. Alexander Kristoff (norvég, Team Emirates) azonos idővel

3. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) a.i.

Az összetett élcsoportja:

1. Geraint Thomas (brit, Sky) 53:10:38 óra

2. Chris Froome (brit, Sky) 1:39 perc hátrány

3. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1:50 p h.

 

Szombaton a Saint-Paul-Trois-Chateaux és Mende közötti 188 kilométer vár a mezőnyre, amely a jövő vasárnapi párizsi befutóig 3351 kilométert teker a 105. Tour de France-on.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?