Tour de France - Ewan idei második sprintsikere

Caleb Ewan

Caleb Ewan nyerte szerdán a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát, amelyen Primoz Roglic megtartotta első helyét az összetettben.

A Chatelaillon-Plage és Poitiers közötti 167,5 kilométeres etapon egy negyedik kategóriás emelkedő és egy gyorsasági részhajrá várt a mezőnyre, amelytől rögtön az éles rajtnál eltekert Matthieu Ladagnous. A francia bringás pályafutása során 11. alkalommal szökött a francia körversenyen, ezúttal öt perc fölötti előnyt dolgozott ki, ám 124 kilométer szólóban töltött szökés után utolérték.

Noha a záró hat kilométerre ellépett egy háromfős szökés, két kilométerrel a cél előtt ismét együtt volt a főmezőny, így a várakozásoknak megfelelően sprintbefutó döntött. A rendkívül szoros hajrában négyen voltak versenyben az etapgyőzelemért, végül a harmadik szakaszon is első ausztrál Ewan haladt át elsőként a célvonalon a háromszoros világbajnok és a negyedikként célba érő Wout van Artot vállal odébb rakó Peter Sagan és a zöld trikós ír Sam Bennett előtt.

Az összetett élcsoportja nem változott, Primoz Roglic előnye - 1870 kilométer megtétele után - változatlanul 21 másodperc a címvédő Egan Bernal előtt.

    Eredmények:
    11. szakasz, Chatelaillon-Plage - Poitiers, 167,5 km:
1. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto-Soudal) 4:00:01 óra
2. Peter Sagan (szlovák, BORA-hansgrohe) azonos idővel
3. Sam Bennett (ír, Deceuninck - Quick-Step) a. i.
    Az összetett élcsoportja:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 46:15:24 óra
2. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 21 mp h.
3. Guillaume Martin (francia, Cofidis) 28 mp h.

Csütörtökön a Chauvigny és Sarran Correze közötti 218 kilométer megtétele vár a mezőnyre. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg jövő hét vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?