Tóth László nagy álma

Mától szombatig a svájci városban randevúzik a világ kick-box élmezőnye. Most először bunyóznak a két világszervezet (WKA, IAKSA) egyesített vb-címéért, 80 ország több mint háromezer versenyzője részvételével.
Ötödik vb-szereplésére készül a somodi Tóth László (Guard Steeltrans Košice).

Ketten a négy szlovákiai magyar vb-szereplő közül: balról Tóth László és Kozel RóbertMától szombatig a svájci városban randevúzik a világ kick-box élmezőnye. Most először bunyóznak a két világszervezet (WKA, IAKSA) egyesített vb-címéért, 80 ország több mint háromezer versenyzője részvételével.

Ötödik vb-szereplésére készül a somodi Tóth László (Guard Steeltrans Košice). Két ötödik helye után tavaly másodikként zárt a WKA égisze alatt lezajlott világbajnokságon. „Idén mindent megnyertem, amit lehetett. Öt Szlovákkupa-diadalom mellé két Vk-elsőséget és egy szlovák bajnoki címet is szereztem – sorolja sikerlistáját a light-contaktban, a 71 kilósok között induló versenyző. – Ráadásul még egy edzőtáborban is bizonyítanom kellett felkészültségemet, csak utána neveztek Bázelbe. Talán a legerősebb súlycsoportban csatázom majd, de az írországi vb-ezüst után ismét éremmel akarok hazatérni. Csütörtökig még le kell dobnom néhány kilót, s ebben van némi kockázat is. Legalább négy kemény csata vár rám ahhoz, hogy dobogóra juthassak. Felkészülésem sikerült, jó formában érzem magam, s ha a sérülés is elkerül, akkor teljesülhet gyerekkori álmom, és világbajnok lehetek.”

Szlovákia népes, 35 verseny-zőből álló csapatot küld a vb-re. Tóth Lászlón kívül még három magyar bunyós is harcolhat a győzelemért. Második világbajnokságán indul a kassai Kozel Róbert (light és full-contakt, 81 kg) és a tárnoki Sáfár Zoltán (full-contakt, 67 kg), újoncként mutatkozik be a szintén kassai Szeman Dávid (full-contakt és low lick, 71 kg). (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?