Tóth Böbe 10 gólja

A Győr 29:21-re nyert a bécsi Hypo otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A találkozó legeredményesebb játékosa a vesztes csapatból került ki, Tóth Erzsébet tíz gólt lőtt.

A Győr 29:21-re nyert a bécsi Hypo otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A találkozó legeredményesebb játékosa a vesztes csapatból került ki, Tóth Erzsébet tíz gólt lőtt. A Fradi komoly bravúrt ért el a Thüringer vendégeként, 30:27-re verte a német bajnokot.

A Győr jól kezdett a Hypo otthonában, a félidőben már 15:6-ra vezetett. A második játékrészben azonban feljavultak a bécsiek, és Tóth Erzsébet vezérletével egyenrangú ellenfelei voltak a győri sztárcsapatnak.

„Meccsről meccsre fejlődünk a BL-ben, ez a mérkőzés már sokkal jobb volt, mint az előző kettő” – mondta lapunknak Tóth Böbe. A Hypo a Midtjylland otthonában 12 góllal, hazai pályán a Vardar Szkopjétől 13 góllal kapott ki, ehhez képest valóban hízelgő a győriekkel szembeni mínusz kilenc. „Még mindig két különböző félidőről beszélünk, az első félidőben nem játszottunk jól, a másodikban viszont szerintem remekül kézilabdáztunk. Rádöbbentünk, hogy a győriek is csak hús-vér emberek, Amorim vagy Görbicz is hibázik néha. Tomorit például nagyon jól megfogtuk, nem tudott mit kezdeni magával” – idézte fel a mérkőzést az ötször Szlovákia legjobb kézilabdázójának választott átlövő.

Tóth Erzsébet főleg a második félidőben villogott, az első játékrészben szerzett egy gólja után a másodikban kilencet dobott! „Azt játszottam a második félidőben, ami én vagyok. A Hypóban folyton rotálják a játékosokat, mint a hokiban, de a második félidőben az edző látta, hogy jól megy nekem, ezért több lehetőséget adott. Van olyan meccs, amikor még az öltözőből is gólt dobsz, ez ilyen volt” – mondta a csallóközaranyosi származású játékos, aki számára külön öröm volt, hogy a meccs előtt kislánya, Barbika vezette fel a pályára. „És még azt is el kell mondanom, hogy a tombolán nyert egy kávéfőzőt – tette hozzá nevetve Tóth Erzsébet. – Egyébként nagyon fel voltam pörögve a meccsre, motivált voltam, elvégre a Győrrel nem játszik minden héten az ember. Örülök, hogy nem vallottunk szégyent. A második félidőben jól védekeztünk, tudtuk, hol vannak a gyenge pontjaik, és a két kapusunk is kiválóan védett.”

A győriek teljesítménye után a közösségi oldalakon és a fórumokon többen bírálták Ambros Martín együttesét, mondván, ilyen játék nagyon kevés lesz a Midtjylland és a Vardar ellen. „Olvastam ezeket a reakciókat, de azt gondolom, annyira nem kell minket lenézni. A Győrhöz képest amatőr csapat vagyunk, de azért mi is megizzaszthatjuk őket” – vélekedett Tóth Böbe.

A Ferencváros is idegenből hozta el a két pontot a hétvégi BL-fordulóban, a német bajnok Thüringer otthonában 30:27-re nyert. A Fradi a mérkőzés elejétől fogva dominált, a szünetben öt góllal vezetett, főleg Szucsánszki volt elemében. A második játékrészben Zácsik Szandra volt a húzóember, de a félidő közepén hullámvölgybe került a Fradi. A Thüringer az egyenlítésért támadhatott, de jókor jöttek a kapusbravúrok, így a Fradi győzni tudott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?