Törülköző bedobva?

Bős. A nyugat-szlovákiai bajnokságok tavaszi küzdelemsorozatának tervezett rajtjára az egyik bajnokaspiráns, a Horná Nitra otthonában kerül sor. Ezen az előrehozott összecsapáson a bányászcsapat a sereghajtó bősi Russel alakulatát fogadja, a 8. fordulóból (ősszel) elmaradt mérkőzést pótolja.

Bős. A nyugat-szlovákiai bajnokságok tavaszi küzdelemsorozatának tervezett rajtjára az egyik bajnokaspiráns, a Horná Nitra otthonában kerül sor. Ezen az előrehozott összecsapáson a bányászcsapat a sereghajtó bősi Russel alakulatát fogadja, a 8. fordulóból (ősszel) elmaradt mérkőzést pótolja. De vajon lesz-e ma idénynyitó? Ez a kérdés foglalkoztatja a bősi és a csallóközi szurkolókat.

Egy esztendővel ezelőtt még Telkiben, Radványi Miklós vezetőedző irányításával készült a Russel együttese a tavaszra, most viszont a csapatról, a felkészülésről, a szakmai stáb összetételéről, a játékoskeretről semmit sem tudni. Mi több, a szövetség illetékesei sem tudják, mire számíthatnak a folytatásban. A korábban közlékeny klubtulajdonos a médiát sem tájékoztatja. Egy héttel ezelőtt a Russel Facebook-oldalán egy közleménnyel jelentkezett, melyben többek között a következőket olvashatjuk: „Az OFC Russel Gabčíkovo a bősi városi önkormányzattól kevés pénzt kért a futballcsapat támogatására, amit szándékosan elutasítottak, ellenben valószínűleg hatalmas pénzeket fordítanak a II. liga licencének megvásárlására, egy idegen futballcsapat támogatására és a II. liga fenntartására. Ez a lépés a bősi lakosok, futballkedvelők elárulását is jelenti.” A kritika mellett a jelenről és a jövőről is szó esett: „Az OFC Russel Gabčíkovo vezetősége jelenleg is gőzerővel dolgozik, és tárgyalásokat folytat a helyi klubunk jövőjéről.”

Ugyancsak az előbb említett közösségi oldalon kérdezi az egyik szurkoló: „Törülköző bedobva?” A kérdésre a választ már a mai napon megkaphatja.

Annyi viszont biztos, hogy körvonalazódik a szenci/bősi kooperáció. A szenci ŠK csapata ugyanis a tervek szerint a Duna-parti nagyközségben játssza tavasszal a hazai bajnoki mérkőzéseit. A költözésre a klubot működtető részvénytársaság és a Bősi Városi Önkormányzat megállapodása alapján kerülhet sor. Jelenleg ott tartunk, hogy február közepén beindult a szenciek/bősiek tavaszi idényre való felkészülése. Az együttes trénere a sokszoros szlovák válogatott Pinte Attila, aki nem idegen a szenci fociban. Aktív pályafutása során a Valovič-legénység meghatározó egyénisége volt, majd a II. ligás csapatnál Andrej Štellár vezetőedző asszisztenseként vállalt szerepet a szakmai munkában. „Menet közben ismerkedek a keret tagjaival. Intenzíven gyakorolunk, edzőmérkőzéseket játszunk. A pozsonyi Slovan fazonigazító főpróbáján ugyan 6:0-s vereséget szenvedtünk, de amíg bírtuk erővel, addig megnehezítettük a bajnokjelölt dolgát. Szerdán a III. ligás Palárikovót győztük le 3:0-ra. Szombat délután pedig a IV. ligás Jakubov csapatával döntetleneztünk 1:1-re, a rajtig pedig a DAC B együttesével játszunk még egy edzőmeccset. Arra számítok, hogy a Fortuna Ligában játszó csapatok keretszűkítése után még sikerül erősödnünk” – nyilatkozta lapunknak a jelenlegi állapotokról a tréner, akinek nagy segítségére van a bősiek részéről koordinátori szerepkörben tüsténkedő Kovács Zsolt.

„Az ŠK őszi keretéből Peter Kostolanský, Kiss Olivér, Tomáš Pastrnek, Huszár Dávid, Patrik Ondra, Nikola Grgic a tavaszi folytatásban is csatasorba áll. Rengel Pétert és Matúš Joríkot aligha kell bemutatnom a bősi, a dél-szlovákiai szurkolóknak. Tóth Márió a DAC futballistája, ősszel Karvinán szerepelt. Marko Cingel a Slovan, Michal Tomáš és René Revák a zsolnaiak, Július Gombala a Senica futballistája. Tizennyolc fős kerettel szeretnénk március elején elrajtolni” – tájékoztatott Kovács Zsolt.

Az elmúlt héten a Szlovák Labdarúgó-szövetség illetékesei stadionvizitet tartottak Bősön. „A stadionszemle során nem találtak nagyobb problémákat. Hogy stadionunk megfeleljen a kritériumoknak, alkalmas legyen a II. ligás mérkőzések lebonyolítására, néhány dolgot el kell végeznünk. A munkálatok jó ütemben haladnak, arra számítok, hogy csakhamar megkapjuk az engedélyt” – bizakodott Kovács Zsolt.

A szenciek/bősiek a kiesőjelöltek zónájában, a tabella 11. lépcsőfokán telelnek.

„Nem adjuk fel, azon leszünk, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Természetesen ez nem lesz egyszerű feladat, nagy csatákra van kilátás tavasszal. Arra számítunk, hogy a küzdelmünkben tizenkettedik játékosként segítenek minket a bősi, a csallóközi szurkolók” – latolgatta az esélyeket Pinte Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?