Történelmi vereség Andorrától

Andorra La Vella. A magyar lab-darúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Andor-rában, ahol pénteken 1:0-ra alulmaradt világbajnoki selejtezőmérkőzésen.A pireneusi miniállam csapata, amely amatőr játékosokból áll és 186.

Andorra La Vella. A magyar lab-darúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Andor-rában, ahol pénteken 1:0-ra alulmaradt világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A pireneusi miniállam csapata, amely amatőr játékosokból áll és 186. a világranglistán, története során először szerzett gólt Magyarország ellen, ráadásul Marc Rebes 26. percben fejelt találatával meg is nyerte a találkozót. Andorra ezt megelőzően egyetlenegy tétmérkőzésen, 2004 októberében, Macedónia legyőzésével szerzett három pontot.

Egyetlen ziccer

A magyar válogatott – soraiban a debütáló Tóth Bencével – az első perctől mezőnyfölényben futballozott Andorrában, de ez nem lendületes játékának, hanem a visszahúzódó és a területet átengedő andorrai csapatnak volt köszönhető. Bernd Storck csapata sokkal többet birtokolta a labdát, ugyanakkor komoly veszélyt egyáltalán nem jelentett a hazai kapura, egyrészt a támadó harmadban jellemző tanácstalanság, másrészt a pontatlan játék miatt.

Az igazi hidegzuhanyt egy andorrai kontra jelentette, aminek végén Rebes betalált, így a pireneusi miniállam először volt eredményes a magyar válogatott ellen. Ezt követően Eppel Márton előtt adódott ziccer, de lövését hárította a hazai kapus. Ezután ismét csak meddő magyar mezőnyfölény jellemezte a meccset a szünetig. A magyar szurkolók nem épp irodalmi stílusban tudatták a játékosokkal, hogy gyengének értékelik teljesítményüket.

A folytatásra ugyan lendületesebben jött ki a magyar csapat, de helyzeteket ez sem eredményezett, távoli lövésekből veszélyeztettek a magyarok, de az 1:0-s eredmény nem változott.

Megbocsáthatatlan

„Tudtuk, mire számíthatunk, nem leptek meg minket, mégis vesztes helyzetbe kerültünk. A második félidőben kevéske lehetőségünket sem tudtuk kihasználni, így nagy blama lett a vége, amit nem lehet megbocsátani” – nyilatkozta közvetlenül a meccs után Storck, aki a jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljen.

Később a Nemzeti Sportnak elmondta, már az első tíz percben érezte, hogy valami nincs rendben. „Az igazság az: ha nem harcolsz az első pillanattól kezdve keményen, s nem összpontosítasz kellően, akkor a nemzetközi porondon elveszíted a mérkőzést, bárki legyen is az ellenfél. A hazaiak végig harcoltak, belőlünk hiányzott a kreativitás, a valódi küzdőszellem” – ismerte el Storck, azt azonban elutasította, hogy hibázott volna a keret összeállításakor, melyben több jó szezont futott játékost mellőzött vagy adott néhányuknak szabadot „Nem keresek kifogásokat, az nem én lennék, nem a stílusom. Fiataljainknak rengeteget kell tanulniuk. Sokan jól játszottak a klubjukban, de egy világbajnoki selejtező, lám, még itt, Andorrában is teljesen más szint. Enyém a felelősség, én állítottam össze a keretet, és én hiszek ezekben a srácokban. Igen, kockázatot vállaltunk, ezt elismerem, ám a fiatal játékosokat fel kell építeni, a jövő érdekében tettük meg a rizikós lépéseket. Továbbra is azt mondom, hogy a fiataljaink és az idősebb játékosok jó elegyet alkotnak” – tette hozzá Storck.

Mindennek a legalja

A német szakember a mérkőzés lefújása után odament a magyar szurkolókhoz, majd a játékosai is követték a lelátóhoz. A dühös drukkerek egyebek mellett azt skandálták, vegyék le a válogatott mezt a játékosok, akik engedelmeskedtek a felszólításnak, és odaadták a dresszeket a nézőknek.

A futballisták közül a csapatkapitány, Dzsudzsák nyilatkozott a sajtónak. „Ez mindennek az alja. Elnézést kérek mind a szurkolóktól, akik ide kijöttek, mind a tévénézőktől, mindazoktól, akik szeretik a magyar labdarúgást. Vállalom érte az én felelősségemet is” – mondta a középpályás könnyeivel küszködve, majd nem sokkal később el is sírta magát a kamerák előtt.

A továbbra is a B csoport 3. helyén álló magyar válogatott legközelebb augusztus 31-én Lettországot fogadja. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?