Történelmi New England-siker a Super Bowlon

Houston.

Houston. A New England Patriots 25 pontos hátrányból fordítva minden idők első hosszabbítással zárult Super Bowlján 34:28-ra legyőzte az Atlanta Falcons együttesét a profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi nagydöntőjében.

Tom Brady, a New England irányítója – aki rekordot jelentő 466 passzolt yarddal zárt és a mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP) lett – pályafutása ötödik bajnoki győzelmét ünnepelte, ezzel a posztján az első, a ligában pedig Charles Haley után a második.

Nem sok hiányzott hozzá, hogy új bajnokot avassanak az NFL-ben, a Falcons a harmadik negyedben még 28:3-ra vezetett. A bostoniak szépítettek, Brady passzát James White kapta el, ugyanakkor a jutalomrúgás kimaradt (9:28).

A zárónegyed elején a New England közel járt második touchdownjához, de a célterületnél több hibát is elkövetett, így be kellett érnie a mezőnygóllal (12:28). A Patriots védelme ezután nagy lehetőséghez juttatta a támadóegységet, ugyanis labdát szerzett közel a célterülethez: Bradyék gyorsan büntettek is, Danny Amendola zárta le touchdownnal az akciót, majd a kétpontos kísérlet is sikerült (20:28). Kevéssel a meccs vége előtt a New England jöhetett az egyenlítésért. Az akció közepén talán a Super Bowlok történetének egyik legelképesztőbb elkapása következett, Brady passzába beleütöttek, de Julian Edelman úgy kapta el a labdát, hogy az azelőtt még egy védő lábán táncolt. A lendületben lévő Patriots, White TD-jével zárta az akciót, majd jöhetett a kulcs kétpontos, amit Amendola megcsinált Brady passza után (28:28).

A maradék 50 másodpercben az Atlanta nem tudott mezőnygólig jutni, így a Super Bowlok történetében először (!) következett a hosszabbítás.

A pénzfeldobást a Patriots nyerte, így elsőnek támadhatott, Brady egy elképesztő támadást vezetett, melynek végén egy szabálytalanság miatt 2 yardról jöhetett a New England: másodikra White futásával meglett a TD, ami a szabályok értelmében azt jelentette, hogy vége a mérkőzésnek. A New England Patriots ötödik bajnoki címét szerezte. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?