Torri Edwards doppingolt

Long Beach/Chicago/ Athén/Berlin. Befejező-dött Long Beachben az Egyesült Államok úszóinak olimpiai válogatója – de az utolsó napra már nem maradt világcsúcs. Ekként nyolc nap alatt hat világrekord dőlt meg.

A szerda eseménye volt, hogy kijelölték a számonkénti olimpiai indulókat – és Michael Phelps visszamondta a 200 méteres hátúszás rajtját. ĺgy a csodaúszó „csak“ öt egyéni számban és három váltóban áll rajtkőre, hogy beállítsa vagy túlszárnyalja a legendás Mark Spitz rekordját, aki 1972-ben, Münchenben hét aranyérmet nyert.

Kuriózum a 31 éves Jenny Thompson szereplése. Az eddig nyolc olimpiai bajnoki címmel rendelkező úszónő negyedik olimpiáján áll majd rajthoz Barcelona, Atlanta és Sydney után.

Újabb doppingeset

Amerikai lapértesülések szerint fennakadt egy doppingvizsgálaton Torri Edwards, a párizsi atlétikai világbajnokság 100 m-es síkfutóbajnoka. Ezt Gyulai István, a nemzetközi szövetség (IAAF) főtitkára is megerősítette. A Chicago Tribune állítja, hogy a sacramentói olimpiai válogatón második helyen végzett sprinter egy idei európai viadalon adott mintájában a niketamid nevű stimulánst mutatták ki. A DPA német hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, Edwardsot április 24-én Martnique-n ellenőrizték, és az A- és a B-próba is pozitív eredményt hozott. A Tribune mellett a New York Times és a The Washington Post is hasonló cikket közölt a 100 m vb-aranyát éppen honfitársa, Kelli White doppingügye miatt megkaparintó Edwardsról. Ez az ügy mindenesetre nagyon rosszul jön a sportág amerikai vezetőinek, hiszen a tavaly kirobbant, s közel egy éve tartó THG-botrányban Kelli White mellett több más sztárjuk is érintett, így többek között a férfi 100 m világcsúcstartója Tim Montgomery, az 1500 m fedettpályás rekordere Regina Jacobs, és a 400 m olimpiai ezüstérmese, Alvin Harrison is.

Megbénult a német tornász

Megbénult Ronny Ziesmer, az athéni olimpiára készülő német válogatott tornásza, aki hétfőn edzés közben nyakcsigolyatörést szenvedett. A kienbaumi sportiskolában egy ugrás közben történt balesetet követően a 24 éves versenyzőt megoperálták egy berlini klinikán, de állapotában nem következett be javulás. „Sajnos, nem reménykedünk abban, hogy valaha újra járni fog. Sem a kezét, sem a lábát nem tudja mozgatni” – mondta a kórház igazgatója. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?