Török Zoltánnal, a soproni GYSEV-Orsi ügyvezető igazgatójával

Sopron/Pozsony. Hatalmas játékosmozgásról érkeztek hírek az NB I harmadik helyén végzett GYSEV-Orsi női kosárlabdaklubból, ahol március végétől a szlovák Natália Hejková edzősködik.

Sopron/Pozsony. Hatalmas játékosmozgásról érkeztek hírek az NB I harmadik helyén végzett GYSEV-Orsi női kosárlabdaklubból, ahol március végétől a szlovák Natália Hejková edzősködik. Távozik Balogh, a brazil Alessandra, az ausztrál Bevilaqua, a szlovák Lichnerová, továbbá Dénes és Szőke, érkezik a szlovák Bieliková és a szlovén Veszel. Többen már nem mennek el? – kérdeztem Török Zoltán ügyvezető igazgatótól.

Akik maradtak, azokra szükség van – válaszolta.

A keret módosításában eddig maradéktalanul teljesült Hejková óhaja?

Igen. Persze a maradéktalanul szó értelme viszonylagos, mert nálunk is van különbség a kívánságlista és a klub lehetőségei között. Kizárólag azokat igazoltuk, akiket szlovák edzőnőnk akart.

ĺgy kerül Sopronba Bieliková is. Harmincvalahány évével ő hogyan fér bele a beígért fiatalítás képébe?

Látszólag ellentmondás Bieliková érkezése, de csak látszólag. Posztján, az irányító szerepkörben rajta kívül egy 21 és egy 16 éves lány áll rendelkezésünkre. Szükségünk volt egy olyan játékosra is, aki Hejková-stílusban kosarazik, hogy könnyebb legyen az edzőnő elképzeléseinek átültetése. Bieliková még Hejková gondolatait is ismeri. Neki kell a vezéregyéniség szerepét felvállalnia.

Kikre vetették ki még a hálójukat?

Keretünket már lezártuk, így egy húszéves bedobón kívül már senki sem érkezik. Tavalyi játékosállományunkat többnyire a zalaegerszegi tartalékcsapatból érkezett fiatalokkal töltöttük fel.

Kiderült, hogy a következő idényben 100 millió forinttal kevesebb költségvetése lesz a klubnak. Csak nem a szomszédos soproni Postás szippantotta el a támogatókat?

Szó sincs erről. A szám is túlzás, nem ekkora összeggel csökkent a költségvetés. Egyelőre a GYSEV még végérvényesen nem igazolta vissza anyagi támogatását. A fiatalítás időszakában a szakmai munka a fontos, ehhez megteremtettük a feltételeket.

Csak két helye van Magyarországnak az Euroligában. Még számolnak azzal, hogy a bronzérmes is indulhat a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban?

A rajtjogot a magyar szövetség ítéli oda. Ezt még nem tette meg. Ugyanis a második csapat, a soproni Postás egyelőre nem jelentette be indulási igényét. Áttételesen valóban az ő kezükben van a szereplésünk lehetősége. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?