Töretlen lelkesedéssel

Öt csapat pályázik a II. labdarúgóliga elsőségére. Közéjük tartozik a rimaszombati gárda is, amelynek régi-új edzője az 57 éves Szikora György, aki elmondása szerint januárban olyan lelkesedéssel látott munkához, mint hat évvel ezelőtt. Némileg azonban elkeseredett, a formába hozás időszakában nem játszhattak normális pályákon.

Szikora György Somogyi Tibor felvételMit jelent az, hogy nem készülhettek normális pályákon?

Hát lehet havas-jeges, sáros talajon futballozni? Itt még mindig dúl a tél, salakpályára száműzött bennünket.

Nem lehetett volna néhány napra délebbre vonulni, s ott finomítani az összjátékot?

Hát ez az. Többször javasoltam, ruccanjunk le néhány napra például Nyárasdra, hogy normális körülmények között csiszolhassuk a csapatjátékot. Ez annál is szükségszerűbb lett volna, mivel a tavalyi együttesből nyolcan távoztak, s helyettük heten jöttek. Kérésemre mindig az volt a válasz a klubelnöktől, nincs pénz.

Csakugyan sokba került volna?

Nem hinném. Talán ha tízezer koronába. Ez elenyésző ahhoz képest, amennyit a riválisok áldoztak a felkészülésre.

Szóval elégedetlen?

Igen is meg nem is. Igen azért, mert az erőnléti alapozás nagyon jól sikerült, de mindez mit ér, ha a bajnokság kezdetére nem tudtam kellően lemérni, mit is tud a csapat játékosságban. Technikás, képezett futballisták érkeztek hozzánk, olyanok, mint például Sikorjak, Staš, Kubala és mások, ezeknek a régiekkel való összehangolására lett volna szükség. Eddig ez nem sikerült teljesen. De optimista vagyok. Talán jót tesz nekünk, hogy a pálya használhatatlansága miatt elhalasztották a Podbrezová elleni hazai meccsünket, így kedden valahol játszhatunk normális talajon egy edzőmérkőzést.

Ősszel az élcsapatok közül a Rimaszombat rúgta a legkevesebb gólt. Gondolom, tavasszal más lesz a helyzet.

Remélem. Sokat várunk az új csatár-szerzeményektől, a gyors Staštól, Sikorjaktól, akik Piszárral és Gogával gólerős alakzatot alkothatnak. A meghatározó emberek jó focisták, képzettek, amit be is fognak bizonyítani.

Ráhajtanak a bajnoki címre?

A tabella első öt helyezettjének van esélye az elsőségre, a B. Bystrica nagyon erősnek ígérkezik, olyan nevekkel erősödött, mint Semeník, M. Sovič, Šafranko és mások. Pénze is van. Akárcsak a nyolcadik Podbrezovának. Ahogy ismerem az ottani vezetőket, még nem mondtak le a feljutásról.

Anyagiakban, gondolom, Rimaszombatban sincs hiány.

Ilyen tekintetben minden rendben van. A fiúk rendesen kapják a fizetésüket, nincs panasz. Én csak a formába hozás időszakára panaszkodom. Ilyen télre régen emlékeznek a Gömörben.

Az elmondottak után, a játékos keret tudatában mennyire optimista a tréner?

Született derűlátó vagyok. Ha éve is az voltam, jó kis csapatot hoztunk össze. Bízom benne, hogy most is így lesz, és a nézők is szeretni fognak bennünket, szeretni fogják a játékunkat. Azoknak a játékát, akik a 20-as keretből a pályán lesznek: Benko, Nôta, Polák–Buchta, Németh K., Staňo, Balaško, Lipovský, Valkučák–Ďuriš, Filo, Kubala, Ádám, Sikorjak, Mészáros, Kudlik, Perdik–Piszár, Staš, Goga.

Elhalasztott mérkőzések

Három mérkőzést elhalasztott a labdarúgó szövetség ligabizottsága a II. labdarúgóliga hétvégi, 16. fordulójából: Senica–Ličartovce (a vendégek influenzajárvány áldozatai), Dubová–Senec és Rimavská Sobota–Podbrezová. Az utóbbi két esetben a pálya alkalmatlansága játszott közre. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?