Tomislav Maric befejezi a DAC-nál

Dunaszerdahely |

<p>A szezon végén befejezi tevékenységét a DAC labdarúgócsapatánál Tomislav Maric vezetőedző. A 43 éves szakvezető másfél évet töltött a Fortuna ligás klubnál. A klubvezetés a közeljövőben nyilvánosságra hozza az új edző nevét, értesüléseink szerint hazai tréner ül a kispadra.&nbsp;</p>

„Tomislav Maric szerződése 2016. június 30-áig érvényes, egyéves opcióval. Közös megegyezéssel az egyik fél sem él az opció adta lehetőséggel” – olvasható a DAC honlapján.

Eltérő elképzelések

Tavaly decemberben a klub hivatalos honlapja még arról tájékoztatott, hogy Maric 2017-ig a DAC-nál marad, mivel a felek érvényesítették az opciót. „Számolunk a munkájával. Utána majd leülünk, és elbeszélgetünk az elképzeléseinkről – de ez még messze van” – fogalmazott fél éve Világi Oszkár klubtulajdonos. Maga Maric akkor így nyilatkozott: „Számomra az volt a döntő, milyen elképzelései vannak Világi Oszkárnak a klub jövőjével kapcsolatban. A terveivel és az általa beharangozott iránnyal teljes mértékben azonosulni tudok.”

A klub most kiadott közleményének tanúsága szerint azonban a klubvezetés és a tréner elképzelései mára jelentősen eltérőek lettek. „Az elmúlt hetekben több őszinte és bizalmas beszélgetést is lefolytattunk, ahol eltérő elképzeléseink voltak a klub jövőjét illetően” – idézte a németországi horvát szakembert a klub holnapja.

Negyvenhat bajnoki

Tomislav Maric 2015 januárjában vette át a sárga-kékek irányítását Radványi Miklóstól, eddig összesen 46 bajnokin vezette a csapatot, ehhez jön még a holnapi idényzáró a rózsahegyiek otthonában. Ennél több mérkőzésen csak négy edző irányította a DAC-ot a klubtörténelem során.

Maric eddigi mérlege 17 győzelem, 10 döntetlen és 19 vereség. Az elmúlt idényben a dunaszerdahelyiek a 8. helyen zártak a Fortuna Ligában, most egy fordulóval a bajnokság vége előtt a hatodik helyen állnak, és legrosszabb esetben (ha kikapnak Rózsahegyen) egy helyet csúszhatnak le.

A szezon előtti célkitűzés az első hat hely valamelyikének megszerzése volt. „Nagyon jó, intenzív időszakot éltünk át együtt, és minden kitűzött célt elértünk. Az előző idényben sikerült kivívnunk a bennmaradást, alaposan megfiatalítottuk a csapatot, és a mostani szezonban a középmezőnyben végeztünk” – nyilatkozta a Dunaszerdahelyen töltött időről Maric.

Nem lett kedvenc Bár Maric irányítása alatt a klub nem szerepelt rosszul a bajnokságban, s több jó sorozata is volt az együttesnek, a szurkolók körében a németországi szakember mégsem lett kedvenc. Bár érkezésekor azt ígérte, három hónapon belül már tudni fog szlovákul, végül itt-tartózkodása alatt végig horvátul vagy németül kommunikált. Ezáltal nehéz volt közvetlen kapcsolatot létesíteni vele, amihez a dunaszerdahelyi drukkerek korábban hozzá voltak szokva. Maricot azért is sokan bírálták, hogy a klub tehetségeinek nem adott esélyt: Černákot például sokáig jegelte. A fiatal csatár az idei szezonban csak kétszer volt kezdő. Egri Dezsőnek azonban Maric lehetőséget adott, pont a Slovan elleni rangadón állította be középhátvédként, miközben korábban még sosem játszott a Fortuna Ligában. Egri azóta öt bajnokin lépett pályára. A tréner meghonosította a német fegyelmet és hozzáállást a klubnál, ám népszerűségét az olyan döntések nem növelték, amikor kedvezőtlen állásnál az utolsó percekre csatár helyett középhátvédet hozott fel, Antonio Asanovicot egyszer kifütyülte a közönség. Vladimír Koník pedig egy DAC-meccs közvetítésének szakkommentátoraként megjegyezte: „Ha Horváth Béla neve -ic-csel végződne, akkor sokkal többet játszana.” Távol Európától Maric általában a mérkőzések után kevés konkrétumot mondott, márciusban azonban komoly visszhangot kiváltó nyilatkozatot tett a rózsahegyiek elleni, 1:1-gyel végződött hazai mérkőzés után. „Szeretném megjegyezni, hogy a DAC-nak el kell felejtenie Európát. Arra kell koncentrálnunk, hogy tovább építsük a csapatot, hogy a jövőben egyre jobbak és jobbak legyünk” – mondta akkor Maric, miközben a DAC még játékban volt a Szlovák Kupában is, ahonnan szintén elérhető a nemzetközi porond. Értesüléseink szerint a szakvezetőt nem dicsérték meg ezért a nyilatkozatáért, ő azonban azzal védekezett, ezzel próbálta meg levenni játékosairól a terhet. Hazai edző jön Úgy tudjuk, Maric helyét hazai szakember veszi át Dunaszerdahelyen. Az sem elképzelhetetlen, hogy a sportigazgatói posztot betöltő Németh Krisztián fogja irányítani az élvonalbeli együttest a jövőben.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?