Tomi Kid bemutatkozik a nehézsúlyban

<p>Szombaton vívja első mérkőzését nehézsúlyban Kovács Kid Tamás galántai ökölvívó, akinek ellenfele a magyar Béres Zoltán &bdquo;Babyface&rdquo; lesz. A zsolnai thaibox-gála keretében rendezett meccset hatmenetesre tervezik.</p>

„Amikor visszanéztem a Sumenov elleni meccset, én csak egy fogpiszkálónak tűntem mellette” – mondta Kovács Tamás még decemberben, amikor hazatért a kazah Bejbut Sumenov ellen elvesztett vb-címmeccse után Amerikából. A galántai öklöző ekkor elhatározta, meg akar erősödni, súlycsoportot vált. Az eltelt négy hónapban Kid több mint 15 kilót szedett fel, és szombaton a ringben is kiderül, jó döntés volt-e átmenni félnehézsúlyból nehézsúlyba. „Rengeteget dolgoztam, edzettem. Meglátjuk, milyen erős leszek. Komolyabb gond nélkül szedtem magamra a kilókat, csak a lábammal volt egy kis probléma, eleinte nehezen szokta meg ezt a nagy súlyt. Aminek viszont nagyon örülök, hogy a gyorsaságomból nem vesztettem” – mondta lapunknak a 36 éves bokszoló, akinek a szombati lesz a 25. profi mérkőzése. Az előző 24-ből 23-at megnyert, csak Sumenovtól kapott ki. Ellenfele, Béres Zoltán rendkívül tapasztalt versenyző: 1992-ben Barcelonában olimpiai bronzérmes lett, amatőr pályafutása során több mint 300 meccsen bokszolt. A profi ringben csaknem száz mérkőzést vívott már, mérlege 44 győzelem (ebből 17 K. O.), 49 vereség és 3 döntetlen. „Tisztelem és elismerem az ellenfelemet, de nem félek tőle – jelentette ki magabiztosan Tomi Kid. – Győzzön a jobbik, bízom benne, hogy megoldom ezt a feladatot.” A meccsre a szombaton este hatkor kezdődő zsolnai thaibox-gála keretében kerül sor, Tomi Kid összecsapása az ötödik a sorban. A galántai öklöző jóban van a zsolnai bunyósokkal, vb-címmeccse előtt velük együtt is készült. „Jólesik, hogy meghívtak erre a gálára. Jól ismerem a srácokat, jó barátok vagyunk. Annak is örülök, hogy az én meccsem viszonylag hamar lesz, így utána végignézhetem az egész gálát” – nyilatkozta Kovács Tamás.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?