Tom Kid áprilisban Nagy ellen ismétel

Galánta |

<p>Negyedik hete újabb mérkőzésére készül Kovács Tamás (Tomi Kid), a FBW interkontinentális profi világbajnoka: a galántai bunyós április 17-én Vágsellyén a magyarországi Nagy Norberttel találkozik a ringben.</p>

Tomi Kid tavaly Hannoverben a harmadik menetben végzett következő ellenfelével. „Tominak több külföldi meghívása volt, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy hazai közönség előtt bokszolhasson, ezért még otthon lesz ez a felvezető mérkőzés – tájékoztatott Kostka András, a versenyző menedzsere, aki egy ideje a galántai KO BOKSZ CLUB elnöke is. – A csata a szlovák nemzetközi övért lesz, és úgy tudom, Nagy Norbert jobban felkészül, mint a hannoveri meccsre. Utána már újra külföldön bokszolhat Tomi, mégpedig a dél-afrikai Pretóriában. A foci-világbajnokság alatt egyelőre ismeretlen ellenféllel mérkőzne egy más profi szervezet, a WBC nemzetközi övéért. Ennek egyetlen feltétele, hogy előteremtsük a 20 ezer eurós költségek anyagi fedezetét.”

Az anyagiak vártnál nehezebb előteremtése megváltoztatta Kovács Tamás felkészülését is. Edzőt váltott, de nem szakított teljesen a győri Nagy Zoltánnal, hiszen Kostka szerint szeretné, ha mérkőzésein a ring mellett lenne eddigi mestere. Az edzésmunkát egy ideje azonban a nyitrai Pavol Hlavačkával végzi. „Győr távolabb van Galántától, mint Nyitra, ami szerepet játszott a váltásban. Közben Tomi klubunkban a fiatalokkal is foglalkozik, nem lehet csak profi bokszoló. Voltaképpen ugyanazt teszi, mint Hlavačka a nyitrai klubban” – újságolta a menedzser. Ráadásul a tizennégyszeres szlovák bajnok, aki korán befejezte pályafutását új színt vihet Kovács edzésmunkájába, nagyobb teret kaphat a lélektan, és hatról nyolc hétre nyúlik meg egy-egy mérkőzésre a technikai-taktikai felkészülés, tette hozzá Kostka.

Elkészült Kovács Tamás idei versenynaptára is, amelyből egyelőre csak az derül ki, melyik hónapban hol bunyózik. Az áprilisi vágsellyei nyitány után júniusban Pretóriában szerepel. Augusztusban Galántán, szeptemberben Nagyszombatban, októberben Érsekújvárott, Kassán, Nyitrán vagy Pozsonyban lesz Tomi Kid-meccs. „Az év végén várható első címvédő összecsapása a WBF égisze alatt, vélhetően Vágsellyén” – adta közre a világbajnok menedzsere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?