Tokió 2020 - Legyőzte az amerikaiakat és negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott

b

Az Európa-bajnok magyar válogatott 11-8-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában, szombaton, ezzel már biztosan negyeddöntős.

Férfi vízilabda, A csoport, 4. forduló:
Magyarország - Egyesült Államok 11-8 (2-1, 3-3, 3-0, 3-4)
---------------------------------------------------------
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
    gólszerzők: Manhercz 3, Vámos 2, Varga 2, Mezei 1, Pásztor 1, Hárai 1, Hosnyánszky 1, illetve Hallock 2, Bowen 2, Hooper 1, Daube 1, Cupido 1, Obert 1
    gól/ötméteres: 1/1, illetve 0/0
    gól/emberelőny: 4/13, illetve 5/16

    Magyarország:
    ------------
Nagy - Manhercz, Vámos, Jansik, Erdélyi, Varga, Mezei - cserék: Angyal, Zalánki, Hosnyánszky, Pásztor, Hárai

    Egyesült Államok:
    -----------------
Wolf - Hooper, Obert, Daube, Cupido, Bowen, Irving - cserék: Vavic, Hallock, Woodhead, Stevenson, Smith

A magyar válogatott az első fordulóban 10-9-re alulmaradt Görögország legjobbjaival szemben, majd 16-11-re győzött a házigazda japán együttes ellen, aztán a dél-afrikaiakat verte nagyon magabiztosan, 23-1-re.

Magyar góllal indult a mérkőzés, az első akció végén Mezei volt eredményes. A rivális válasza majdnem három perc elteltével érkezett, majd egymás után több lehetőség is kimaradt mindkét kapu előtt. A negyed ennek ellenére magyar találattal zárult, Pásztor volt eredményes másfél perccel a dudaszó előtt.

A második felvonás kezdetén azonnal egyenlítettek az amerikaiak, akik aztán jó blokkokkal hatástalanították a magyar ellentámadást. Märcz Tamás tanítványai nehezen tudták feltörni az ellenfél védelmét, ezért átlövésekkel próbálkoztak, az amerikaiaknak azonban hol a kapufa segített, hol kapusuk védett szépen, hol pedig a blokkok voltak a helyükön. Támadásban sem tétlenkedett a rivális, egy bejátszás után egygólos előnybe került, de két perccel a nagyszünet előtt Varga Dénes bombagóljával újra egyenlő volt az állás. Az Egyesült Államok újabb góljára már kettővel válaszolt a Märcz-csapat, előbb Vámos, majd Hárai kiváló egyéni megmozdulása nyomán egygólos magyar vezetéssel zárult az első félidő.

A harmadik negyed elején az amerikai kapitány időt kért, ami után Nagy Viktornak kellett védenie egy kapura lövést, az ellentámadásból viszont Manhercz volt eredményes, így a magyar csapat már kettővel vezetett, és az addigi hat gólt hat különböző játékos szerezte. A rivális eredménytelen emberelőnyös helyzete után a labdaszerzésnél Märcz Tamás azonnal időt kért, majd Vámos lett az első duplázó a magyarok közül, az előny pedig ezzel háromgólosra duzzadt. Manhercz egy nagyszerű ejtéssel növelte tovább a különbséget, Nagy Viktor pedig remekül védett, így a harmadik negyedet kapott gól nélkül és hármat lőve hozta le a magyar együttes.

A záró játékrészben Varga Dénes ötméteresből talált be, közben viszont az amerikaiak is szereztek két gólt, a különbség viszont még így is három találat volt a két együttes között. A hajrá kezdetén a rivális újfent eredményes volt, Manhercz viszont két akcióval később válaszolt, ezzel bebiztosítva a magyar győzelmet. Újabb amerikai találat után Hosnyánszky a dudaszó pillanatában állította be a végeredményt.

A magyar válogatott hétfőn közép-európai idő szerint 3 órakor az olaszokkal találkozik.

    Később:
Olaszország-Japán 18.20
Dél-afrikai Köztársaság-Görögország 19.50

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?