Tizenhárman az NHL-ből

Trencsén. Szlovákia jégkorong-válogatottja lejátszotta utolsó előtti mérkőzését a világbajnokság előtt, és a csehek elleni visszavágón 5:3 arányban nyert. A mérkőzés után František Hossa kijelölte a vb-keretet, amelyben 15 tengerentúli hokis szerepel.

Tomáš Vokoun, a cseh válogatott kapusa remekül védett a Szlovákia elleni találkozón, felvételünkön Richard Kapuš (jobbról) lövését hárítjaTASR-felvételSZLOVÁKIA–CSEHORSZÁG 5:3 (0:0, 3:3, 2:0), gólütők: Štrbák (28.), Vaic (32.), Cisár (39.), Kapuš (44.), Pardavý (57.), ill. Vrbata (29.), Kotrla (34.), Hudler (40.). Játékvezető: Schimm (német), 6200 néző. Kiállítások 2:6. SZLOVÁKIA: Rybár–Milo, Štrbák, Čierny, Lintner, Podhradský, Čakajík, Majeský, Malec–Sejna, Gron, Špilár–Radivojevič, Kapuš, Cíger–Barinka, Hlinka, Vaic–Cisár, Hurtaj, Pardavý. CSEHORSZÁG: Vokoun–Tesařík, Barinka, Hlavačka, Richter, Robroň, Trnka, Čech– Vrbata, Vašíček, Kotrla–Tenkrát, Broš, Hlinka–Michálek, Kucharčík, Hudler–Bednář, Marek, Pletka. Kezdettől fogva jó iramú, színvonalas meccset játszott a két csapat, a vendéglátók valamivel aktívabbak voltak. Az első harmadban mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek, a kapusok azonban kiválóan védtek, főleg Vokoun, aki góloknak látszó lövéseket hárított. Fordulás után is a szlovák együttes játszott fölényben, játékosai rendre megnyerték a párharcokat, de csak szűk 30 perc után tudták bevenni Vokoun hálóját. Utána egymás után estek a gólok, ami annak volt az eredménye, hogy a csapatok offenzív felfogásban korongoztak. Hiába játszott fölényben a szlovák csapat, 60 perc után 3:3 volt az eredmény, később azonban a vendéglátók két parádés gólt értek el, s megérdemelten győztek.

Az edzők mondták – JÁN ŠTERBÁK, a szlovák csapat másodedzője: „Nívós játékot hozott az összecsapás, csapatunk nagyon jó teljesítményt nyújtott, főleg a támadások során kombináltak jól a fiúk.” SLAVOMĺR LENER, a cseh válogatott trénere: „Sokáig ellenálltunk a szlovákok támadásainak, az utolsó 20 percben azonban rendre túljátszottak bennünket, elsősorban a széleken vezetett támadásaik voltak eredményesek.

u František Hossa, a válogatott edzője 15 tengerentúli játékost hívott meg a keretbe, ebből 13-an az NHL-ben szerepelnek, a tágabb keretből a csehek elleni két meccs után a következő játékosok estek ki: Kučera, Harant, Žabka, Čakajík, Kukumberg, Zlocha, Hurtaj, Barinka, Špilár, Cisár és Pardavý. A válogatott szerdán Göteborgban játszik előkészületi meccset Svédország ellen, s Hossa edző a végleges nevezés előtt még számol azzal, hogy az NHL-ből kiesett csapatokból még néhány szlovák korongozót meghív a világbajnokság színhelyére.

Kedden a következő játékosok utaznak a vb színhelyére, kapusok: Rybár (Slovan), Staňa (Washington), Križan (Zvolen). Hátvédek: Štrbák (Hämeenlinna), Čierny (Togliatti), Milo (MoDo), Malec (Carolina), Podhradský (Anaheim), Lintner (Pittsburgh), Majeský (Florida), Višňovský (LA Kings), Suchý (Phoenix). Csatárok: Cíger, Kapuš (Slovan), Vaic (SaiPa), Sejna (St. Louis), Gron (Vítkovice), Hlinka (MoDo), Pálffy (LA), Nagy, Radivojevič (Phoenix), Zedník (Montreal), Országh (Nashville), Šatan (Buffalo). Valószínűleg hozzájuk csatlakozik Stümpel (Boston).

A Szlovák Televízió 25 alkalommal közvetít egyenes adásban mérkőzéseket a világbajnokságról, 6 meccset felvételről láthatnak a nézők. A mérkőzéseket az STV2 közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?