Tizenharmadszor is a somorjaiaké a kupa

Somorja. Megismétlődött az előző tizenkét felvonás forgatókönyve, ezúttal is taroltak, hét elsőséget, összesen tizenkilenc érmet szereztek, a csapatok versenyében utcahosszal végeztek az élen a vendéglátó somorjai Gladiátor birkózóklub versenyzői XIII.

Somorja. Megismétlődött az előző tizenkét felvonás forgatókönyve, ezúttal is taroltak, hét elsőséget, összesen tizenkilenc érmet szereztek, a csapatok versenyében utcahosszal végeztek az élen a vendéglátó somorjai Gladiátor birkózóklub versenyzői XIII. Polgármester-kupán.

A Samaria Sportcsarnokban Csehország, Horvátország, Magyarország és Szlovákia 15 egyesületének 92 versenyzője kötöttfogásban mérte össze tudását. A szervezők immár negyedik alkalommal emlékeztek meg egykori nevelőedzőjükről, ugyanis a külföldön is népszerű viadal Fodor László Emlékversenyként került a krónikába.

„Bár nem érkeztek meg az ukránok és a szlovének, színvonalas, látványos párharcok jellemezték családias hangulatban lezajlott rendezvényünket. Az éremgyűjteményünk önmagáért beszél. Teljesítményünkkel elégedett vagyok, a kezdőktől a felnőttekig minden birkózónk végkimerülésig küzdött a győzelemért – summázta viadaluk legfontosabb ismérveit Horváth István, a Gladiátor birkózóklub főedzője. – Ami pedig az egyéni helytállást illeti, Mezej Jóska és Szeiler Matyi érett birkózással szerzett elsőséget. Juro Čukan mindhárom meccsén tusolta ellenfelét. A cseh Dominik Dobeš ugyan mindent megtett a sikerért, de ezúttal sem tudta legyőzni válogatott versenyzőnket, Čech Dávidot. Dávid ugyan munkahelyi elfoglaltsága miatt már nem edzhet két fázisban, de a csökkentett edzésadag ellenére is hozta formáját. Szerintem az a legfontosabb, hogy a legkisebbek teljesítményén tükröződött a minőségi szakmai munka. Biztosított a somorjai birkózás jövője.”

„Figyelmet érdemel, hogy Megály Zoltán tovább folytatta idei győzelmi szériáját, rajta kívül még Domin Barnabás is a dobogó legfelső fokára került súlycsoportjában” – ecsetelte védenceik sikereit Marczinkó János, a marcelházai birkózóklub elnöke.

„Nekünk is jutott egy aranyérem, melyet Gaál Bence gyűjtött be” – nyilatkozta Gaál János, a naszvadi birkózóklub első embere.

„Edzőnk, Csóka Krisztián jó példával járt elöl, védencei jelenlétében villantotta meg tudását, és lett első a felnőttek mezőnyében” – tájékoztatott a tréner diadaláról Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

Szlovákiai viszonylatban a legfiatalabb klubok közé tartozik a vásárúti, melynek szárnyait bontogató tehetségei teljesítményükkel Somorján is rivaldafénybe kerültek. Ez a megállapítás elsősorban Huszarovics Renére és Csóka Richárdra vonatkozik.

„A mieink közül Tóth Gergely került győztesként az erőpróba krónikájába” – fogalmazott Kohút Milán, a madari birkózóklub elnöke.

A versenyen egyébként a szabadfogásra szakosodott dunaszerdahelyieknek is jutott két érem.

„A hazai és a külföldi résztvevők egyaránt elismerték, hogy nemcsak a szőnyegeken játszottuk a prímet, hanem szervezésből, vendéglátásból is jelesre vizsgáztunk” – büszkélkedett Horváth István.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?