Tizenegy moszkvai érmes Dubnicán

ÖSSZEÁLLÍTÁSA moszkvai atlétikai világbajnokság tizenegy érmese ott lesz ma délután Dubnicán az Atlétikai Hídon. A rangos nemzetközi viadalnak ez már a 11.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A moszkvai atlétikai világbajnokság tizenegy érmese ott lesz ma délután Dubnicán az Atlétikai Hídon. A rangos nemzetközi viadalnak ez már a 11. kiírása, idén a megszűnés fenyegette, ám végül csökkentett költségvetéssel mégis megrendezik.

A legerősebb számnak a férfi-kalapácsvetés ígérkezik, amelyben mindhárom moszkvai dobogós ott lesz: az aranyérmes lengyel Fajdek, a vb-ezüstérmes és címvédő olimpiai bajnok Pars Krisztián, illetve az orosz fővárosban harmadik helyezett cseh Lukáš Melich.

A száz méter sztárja a jamaicai Nesta Carter lesz, aki Moszkvában a váltóval világbajnok lett, egyéniben pedig bronzérmet szerzett. Ott találjuk a mezőnyben a jamaicai női 4x100-as váltóval győztes Carrie Russelt, illetve a 3000 m akadály világbajnokát, a kenyai Milcah Chemost, aki Dubnicán a nem szokványos 2000 méteres távon áll rajthoz. A női kalapácsvetők közül az ezüstérmes Anita Wlodarczyk látogat el a szlovákiai viadalra, míg a férfisúlylökők legjobbjait a kanadai Dylan Armstrong képviseli. Honfitársa, Derek Drouin magasugrásban nyert bronzérmet a vb-n, s ő is ott lesz Dubnicán, csakúgy, mint a jamaicai 4x400-as váltóval ezüstérmes Edino Steele, aki 400 méteren indul a mai viadalon.

De láthatják a szurkolók Boltot is – no nem Usaint, hanem az édesapját, Wellesleyt, aki nézőként áll meg Dubnicán, mert épp Moszkvából Zürichbe, a Gyémánt Liga pénteki fináléjára utazik. A viadal másik sztárvendége a cseh olimpiai, világ- és Európa-bajnok tízpróbázó, Roman Šebrle lesz, aki már befejezte pályafutását, s Dubnicán ünnepélyesen elbúcsúzik a közönségtől.

Természetesen nem hiányozhatnak a legjobb szlovák atléták sem: a Moszkvában 50 kilométeren 5. helyezett gyalogló, Matej Tóth ezúttal 3000 méteren áll rajthoz; de versenyezni fog a kalapácsvető Martina Hrašnová és a sprinter Adam Závacký is.

A viadal szervezői három fő célt tűztek ki maguk elé – 100 méter 10 másodpercen belül (korábban erre nem volt példa Szlovákiában), 5000 néző, s 5 rendezvénycsúcs. Az előműsor délután háromkor kezdődik, a főműsor fél hatkor a női kalapácsvetéssel. Az esti programban összesen 14 számban avatnak győztest, a nap kicsúcsosodása természetesen a százméteres síkfutás lesz, amelyre várhatóan 19.55-kor kerül sor. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?