Tíz profi játékost igazoltak a komáromiak

E hét végén kezdődik a női és a férfi röplabda Extraliga 2001/2002-es idénye.

E hét végén kezdődik a női és a férfi röplabda Extraliga 2001/2002-es idénye. A nőknél 10 (Slávia UK Bratislava A, SH Senica, ZSNP Žiar nad Hronom, Slávia UK Bratislava B, Slávia Žilina, VTC Pezinok, VK Poprad, VC Komárno, Slávia Košice, Orava Dolný Kubín), a férfiaknál pedig mindössze 8 csapat (Petrochema Dubová, Matador Púchov, Spartak Myjava, VK Prešov, Stavbár Žilina, Chemes Humenné, VKP Bratislava, Lokomotíva Zvolen) küzd a bajnoki pontokért.

Eléggé bonyolult a menetrend. A nőknél a körmérkőzéses sorozatot (10 kettős forduló) a csoportküzdelmek követik az 1–4., valamint az 5–10. helyért, majd pedig a nyolc legjobb a rájátszásban, azaz a playoffban folytatja. A csoportküzdelmek után a 9. helyezett osztályozót játszik, a sereghajtó pedig elbúcsúzik az élvonaltól. A férfiaknál is három részből áll a bajnokság, s hasonló a lebonyolítási forma (alapszakasz, csoportküzdelmek, playoff). Itt nincs osztályozó, a sereghajtó kiesik az I. ligába.

Komáromban nagy „földrengés” volt a feljutást követően: egy játékos sem maradt abból a csapatból, amely kiharcolta az Extraligába-kerülést. „A lányok írásban közölték, hogy ne számítsunk rájuk az élvonalban, valamennyien távoznak. Nehéz helyzetben voltunk, ám egy pillanatig sem foglalkoztunk a visszalépés gondolatával – nyilatkozta lapunknak Kiss Tibor edző, aki Hilda Mazúrovával irányítja a komáromi női együttest. – Kizárólag profikat igazoltunk, közülük négyen külföldi csapatból érkeztek (Eva Benková, Zuzana Gabániová – mindkettő Klagenfurt; Romana Kováčová – Brüsszel; Zdenka Vyparinová – Bécs), ketten komáromiak (Rakoncás Mónika, Georgína Hipšová), Zuzana Laurovát pedig Érsekújvárból szerződtettük. A 10-es keret többi tagja: Zuzana Baďurová, Katarína Fašungová és Martina Smejkalová. A közeljövőben még két játékost szeretnénk leigazolni. Heti öt edzéssel készülünk a ligarajtra; olyan is előfordult, hogy öten Komáromban tréningeztek, az együttes másik fele pedig Pozsonyban gyakorolt. Az alapozás hajrájában már együtt volt a csapat. A célunk egyértelmű: kiharcolni a bennmaradást, legrosszabb esetben a 8. helyen végezni.”

A komáromiak az elmúlt hét végén részt vettek a přerovi tornán, s hét meccsből hatot megnyertek, csak a fináléban szenvedtek 2:1-es vereséget a Nový Jičíntől. A nyitófordulóban, szombaton (18.00) a zsolnaiakat, vasárnap (11.00) az alsókubiniakat fogadják a Kaszárnya utcai röplabdacsarnokban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?