„Tiszták” a spanyolok

Incshon/Tokió. Ötszáz, álig felfegyverzett rendőr vigyázott az amerikai labdarúgó-válogatottra, amikor pénteken megérkezett a Koreai Köztársaságba, az incshoni nemzetközi repülőtérre. „Tudtuk, hogy a helyiek óriási biztonsági előkészületeket tesznek, ám nem hittük, hogy ekkorát” – mondta Bruce Arena szövetségi kapitány.

Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott vezetőedzője Francesco Tottinak magyaráz a vb színhelyén tartott első edzésenČTK/AP-felvétel MINDENKI „TISZTA”. A spanyolországi indulás előtt minden vérteszt negatív eredményt hozott a pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatott játékosok ellenőrzésekor. „Egyetlen szabálytalan vagy fizikai rendellenességre utaló mintát sem produkáltak a játékosok” – jelentette be a szövetség szóvivője. A dél-koreai Ulszanban edzőtáborozó együttes tagjainak nem volt újdonság a szúrópróba: „A Real Madridnál majdnem havonta kontrollálnak bennünket, így már hozzászoktunk a doppingszűréshez” – mondta a középpályás Ivan Helguera. A vb-előkészületek eddigi egyetlen lebukott futballistája a portugál Daniel Kenedy, akinek szervezetében súlycsökkentésre alkalmas tiltott szer nyomaira bukkantak.

MURPHY NÉLKÜL. Az utolsó pillanatokban is változik az angol labdarúgó-válogatott kerete: lábközépcsonttörés miatt Danny Murphy nem léphet pályára a világbajnokságon, helyettese Trevor Sinclair (West Ham) lesz. Az FC Liverpool középpályása szerdán sérült meg az edzésen, s a tegnapi röntgenfelvétel után dőlt ki a 23-as keretből, amelybe egyébként klubtársa, Steven Gerrard ágyékhúzódása után került.

PUTYIN GYŐZELMEKET VÁR. Győzelmeket vár az orosz válogatottól Vlagyimir Putyin államfő, aki csütörtökön, egy nappal az elutazás előtt meglátogatta a játékosokat. „Tudjuk, hogy nagy az elvárás, de a szurkolók és én is sikereket szeretnénk látni” – mondta az elnök, aki egy saját névre szóló mezt kapott ajándékba Viktor Onopko csapatkapitánytól. A találkozóra azután került sor, hogy Valerij Karpin, az együttes középpályása kritizálta a politikai vezetést, amely szerinte erkölcsileg nem támogatja megfelelően a válogatottat.

SZTRÁJKOLÓ TAXISOK. Egy héttel a vb előtt a fém- és vegyipari dolgozókat követve a taxisok egy része is sztrájkba lépett Dél-Koreában. A mintegy 230 ezer sofőrből 10 ezren vesznek részt az akcióban, jobb munkakörülményeket és magasabb béreket követelve. A kormány figyelmeztetései ellenére napok óta 16 ezer egészségügyi alkalmazott sem jár be dolgozni. A kabinet korábban felhívta az érdekvédelmi csoportok figyelmét arra, hogy a vb alatti sztrájkok illegálisnak minősülnek, és kemény válaszlépéseket helyezett kilátásba.

NÉMET ESÉLYEK. Mijazakiban már javában készül jövő szombati, Szaud-Arábia elleni, Szapporóban sorra kerülő vb-bemutatkozására a német labdarúgó válogatott. Jóllehet a 23 játékos és a szakvezetők poggyászában helyet kapott a sötét öltöny és az egyennyakkendő is, berlini megfigyelők valószínűtlennek tartják, hogy a győzteseknek vagy éremszerzőknek kijáró ünnepi fogadásra a németek részvételével kerülne sor június 30-án. Ennek oka nem csupán az a körülmény, hogy a fehér–fekete mezes válogatott 1974 óta először saját vb-nóta nélkül vesz részt a vb-n.

59 429 EURÓ A GYŐZELEMÉRT. A nigériai együttes játékosai fejenként 59 429 eurónak megfelelő összeget tehetnek zsebre, ha megnyerik a világbajnokságot. Az első szakasz mérkőzésein minden egyes sikerért 6483 euró jár. Ez az összeg az afrikai ország szövetségének elöljárói szerint elégséges motivációt jelent majd a „Szuper Sasoknak”, hogy továbbjussanak a talán legerősebb csoportból. A nigériaiak az angolokkal, az argentinokkal és a svédekkel találkoznak. A nyolcaddöntős győzelem 7563, ugyanez a következő körben 8645, a fináléba kerülés 10.806, a vb-elsőség kivívása 12.966 eurót ér. A szövetség emellett azt tervezi, hogy prémiumként azt az 1,3 millió eurót is szétosztja a játékosok között, amit a részvételért eleve kap a FIFA-tól. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?