Thiagóval cserélt mezt a Bayern elleni meccs után Bénes

<p>A Bayern München ellen szerepelt először a&nbsp;Bundesligában Bénes László. A&nbsp;Borussia Mönchengladbach 19 éves középpályása első német bajnokija után Thiago Alcantarával cserélt mezt.</p>

Bénes a Mönchengladbach–Bayern találkozó 81. percében lépett pályára. „A Schalke elleni EL-meccsen az egyik védekező középpályásunk, Kramer megsérült, így pénteken és szombaton is az A csapattal edzettem, holott az eredeti tervek szerint a B-ben kellett volna játszanom hétvégén. De még ekkor sem tudhattam biztosra, hogy nevezve leszek-e a meccsre, mert 20 játékos ment el a meccs előtti összpontosításra, ebből még ketten kiestek. Nagyjából két órával a kezdőrúgás előtt tudtam meg, hogy ott leszek a kispadon, már ennek is nagyon megörültem, hiszen ez is nagy szó, főleg a Bayern ellen” – írta le lapunknak a találkozót megelőző eseményeket a doborgazi származású futballista.

Bénest már a 30. percben elküldték melegíteni, mert az egyik védekező középpályás egy passz után fájlalni kezdte a hátsó combizmát. Akkor végül nem kellett cserélni, de a 81. percben eljött a szlovákiai játékos ideje. „Felmutatták a kispadról a 22-es mezt, egyből futottam!” – mondta Bénes, akinek meg sem fordult a fejében, kik ellen lép pályára. „Ha a tévében vagy a lelátóról nézem a meccset, biztosan azon gondolkoztam volna, micsoda játékosok ezek, mindenki ismeri őket a világon, így viszont ez meg sem fordult a fejemben. Úgy vettem őket, hogy ők is csak emberek, és igyekeztem minél jobb teljesítményt nyújtani” – fogalmazott a szimpatikus középpályás.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"269522","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"480","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"270"}}]]

A pályán töltött tíz perc alatt Bénesnek nyolc passza volt, ebből hat volt pontos. „Próbáltam villanni néhányszor, ez részben sikerült is, de kétszer jobban is megoldhattam volna a helyzetet, egy kirúgás után mögém esett a labda, egyszer pedig a kelleténél néhány centivel rövidebb indítást adtam Drmicnek” – nyilatkozta Bénes, akinek a lefújás után a csapattársak és a szakmai stáb tagjai is gratuláltak a Bundesliga-bemutatkozáshoz. A lefújás után a szlovákiai tehetség Thiago Alcantarával cserélt mezt.

Bénes jelenleg az U20-as, majd az U21-es válogatottal készül Myjaván, illetve Zsolnán, de a közeljövőben a Bundesliga-játékperceit is gyarapíthatja, mert Kramer súlyos sérülése miatt az idény hátralévő részére kidőlt, ez pedig újabb lehetőséget jelenthet a fiatal szlovákiai középpályásnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?