Térképen mutatjuk, ki jutott ki eddig a foci Eb-re

<p>53 válogatott kezdte a csatározásokat 23 kijutó helyért. 20 már elkelt, hatan még versenyben vannak. Milyen társaságba jutott a magyar válogatott?</p>

2016-ban először rendeznek 24 csapatos labdarúgó Európa-bajnokságot, így jócskán megnőtt az esélye annak, hogy a gyengébb válogatottak is kijussanak. Először lesz kint például Albánia, ám vannak erős kimaradók is – főként Hollandia hiányozhat majd sokaknak az Eb-n.

A térképen kékkel van jelölve a már kijutott 20 ország, valamint a rendező Franciaország, amely válogatottja automatikusan Eb-résztvevő. A 20 kijutott csapat között ott van Magyarország is, amely 44 év után játszhat újra Eb-n – ez lesz a magyar csapat harmadik kontinenstornája. A magyaroknak egy bronzérmük (1964) és egy negyedik helyük (1972) van.

Szlovákia először jutott ki Eb-re, igaz, Csehszlovákia részeként háromszor kint voltak, az 1976-os Eb-győztes szövetségi válogatottban pedig több volt a szlovák, mint a cseh játékos.

A fennmaradó három helyért a világoskékkel jelöltek csapnak össze, hétfő este Írország Bosznia-Hercegovinát fogadja (az első meccsen 1-1), majd kedd este Szlovénia és Ukrajna (0-2) , illetve Dánia és Svédország (1-2) csap össze. A térképen pirossal jelölt országok nem képviseltetik magukat a kontinenstornán. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?