Teremben is a hontvarsányiak

Léva. Zsinórban harmadszor is megnyerték a diákok (U15) teremtornáját a hontvarsányaiak. Összesen harmincöt alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, és kapusuknak, Martin Záhorskýnak mindössze háromszor kellett a hálóból kihalásznia a labdát.

Léva. Zsinórban harmadszor is megnyerték a diákok (U15) teremtornáját a hontvarsányaiak. Összesen harmincöt alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, és kapusuknak, Martin Záhorskýnak mindössze háromszor kellett a hálóból kihalásznia a labdát. A Léva városrészét képező település fiatal labdarúgói a bajnoki küzdelmek során is figyelemre méltó rekordot dönthetnek meg, ugyanis az őszi idény után vezetnek, miközben valamennyi meccsüket megnyerték, s 80:2-es gólarányuk is szembetűnő.

Javarészt kiegyensúlyozott mérkőzéseket látott a mintegy százötven szurkoló, ám Pukanec, Veľký Ďur, Kozárovce és Žemberovce csapata érezhetően kilógott a mezőnyből. A hontvarsányiak gyors, tetszetős, hatékony és kiforrott játékot mutattak, és méltán szolgáltak rá a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség elnökének serlegére.

A tornagyőztes szinte csere nélkül az első négyesével játszotta végig az összecsapásokat. Különlegesség, hogy soraikból kerül ki a tizennégy éves Peter Pechovský, aki a legjobb mezőnyjátékos és egyúttal a legeredményesebb góllövő lett. Hasonló esetre még nem volt példa a Lévai járásban, hogy egy teremtornán ugyanaz a játékos két címet is kiharcoljon magának. A teremtornán tizenhét gólt szerzett, a bajnokságban pedig huszonegy találatával vezeti a góllövők listáját.

„Az alapszakaszban a Kalinčiakovo–Kalná nad Hronom és a Veľký Ďur–Hontianska Vrbica párharc volt a legérdekesebb és legvonzóbb. Az elődöntő a papírforma szerint alakult, a döntő pedig egyértelműen a hontvarsányiaké volt. Játékosuk, Peter Pechovský magasan kiemelkedett a mezőnyből, és alakulata kulcsfontosságú focistája volt. Ritkán születnek ilyen kiugró tehetségek, remélhetőleg sokat fogunk még hallani róla” – vélekedett Gyurján Róbert, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának tagja.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?