TENGERENTÚLI BAJNOKSÁGOK

NHL
New York. Harmadik elődöntőbeli mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Dallas Stars és a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapata.

Karnyújtásnyira a labdától. Divac (jobbról, Utah) és Malone (Sacramento) a két csapat NBA-meccsén.Reuters-felvételNHL

New York. Harmadik elődöntőbeli mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Dallas Stars és a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapata. Valaki végre megállította a Hatalmas Kacsákat: az NHL Nyugati Főcsoportjának elődöntőjében ugyanis a Dallas jégkorongcsapata – Jere Lehtinen két találatával – 2:1-re győzött, s ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit. A finn csatár mellett Marty Turco kapus is dicséretet érdemel, 31 lövést védett, s komoly szerepet vállalt az idegenbeli sikerből. A Ducks az idei rájátszásban először kapott ki, a negyeddöntőben a Stanley Kupa védőjét, a Detroitot söpörte ki, majd megnyerte az első két, dallasi összecsapást is. A negyedik találkozóra szerda este, Anaheimben kerül sor.

Elkerülte a 0:3-at a Tampa Bay csapata is, amely változatos mérkőzésen 4:3-ra győzött a New Jersey ellen. „Nem is lehet leírni, micsoda szenvedések árán szereztük meg ezt a sikert, szerencsére a harmadik harmadban nyugodtan játszottunk, s megtaláltuk a győzelemhez vezető utat“ – mondta John Tortorella, a Lightning szakvezetője. A következő mérkőzésre szerdán, Tampában kerül sor, onnan utaznak majd a csapatok a pénteki, New Jersey-i ötödik összecsapás színhelyére.

EREDMÉNYEK, Keleti főcsoport, elődöntő: Tampa Bay–New Jersey 4:3 (3:0, 0:3, 1:0), g.: Prospal (5.), St. Louis (10.), Modin (17.), Andreychuk (47.), ill. Madden (27.), Marshall (28.), Friesen (36.). Az állás: 2:1 a Devils javára.

Nyugati Főcsoport, elődöntő: Anaheim–Dallas 1:2 (1:1, 0:1, 0:0), g.: Rucchin (17.), ill. Lehtinen (3., 24.). Az állás: 2:1 a Mighty Ducks javára.

NBA

A vendégcsapatok sikerét hozta az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásának legutóbbi játéknapja. EREDMÉNYEK, főcsoport-negyeddöntők, kelet: New Orleans–Philadelphia 87:96. Az állás 3:1 a Philadelphia javára. Nyugat: Utah–Sacramento 82:99. Az állás 3:1 a Sacramento javára. A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?