TENGERENTÚLI BAJNOKSÁGOK

NHL
New York. A Dallas és a Tampa Bay hokisai is bejutottak a playoff-negyeddöntőbe. A Dallas 4:2-re nyerte a sorozatot az Edmonton ellen, a Tampa ugyanilyen arányban bizonyult jobbnak a Washingtonnál. Egyelőre két negyeddöntő mérkőzés párosítása ismert: Dallas–Anaheim, New Jersey–Tampa Bay.

NHL

New York. A Dallas és a Tampa Bay hokisai is bejutottak a playoff-negyeddöntőbe. A Dallas 4:2-re nyerte a sorozatot az Edmonton ellen, a Tampa ugyanilyen arányban bizonyult jobbnak a Washingtonnál. Egyelőre két negyeddöntő mérkőzés párosítása ismert: Dallas–Anaheim, New Jersey–Tampa Bay. A playoff első fordulójában még három sorozat kimenetele bizonytalan. A Keleti Főcsoportban az Ottawa a Philadelphia–Toronto meccs győztesével találkozik, a Nyugati Főcsoportban a Colorado–Minnesota és a Vancouver–St. Louis párharc jobbika méri össze erejét.

A legutóbbi játéknapok eredményei: Tampa Bay–Washington 2:1 (1:0, 0:1, 1:0), gólütők: Prospal, St. Louis, ill. Nylander. Washington–Tampa Bay 1:2 – háromszori hosszabbítás után (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:0, 0:1). Gólütők: Bondra, ill. Andreychuk, St. Louis (a 105. percben). A sorozatot 4:2-re a Tampa nyerte és jutott a legjobb nyolc közé.

Vancouver–St. Louis 5:3 (1:0, 3:1, 1:2), Sopel, Bertuzzi, Morrison, Näslund, Salo, ill. Nash, Stillman, Ručinský. St. Louis–Vancouver 3:4 (1:2, 0:2, 2:0), Weight 2, Boguniecki, ill. Näslund 2, H. Sedin, Jovanovski. A sorozat állása 3:3.

Philadelphia–Toronto 4:1 (2:1, 1:0, 1:0), Kapanen 2, Juskievics, Gagne, ill. Berg. A sorozat állása 3:2.

Edmonton–Dallas 2:3 (0:2, 2:0, 0:1), Smyth, Horcoff, ill. Young, Bucher, Modano. A sorozatot 4:2 arányban a Dallas nyerte, és bejutott a negyeddöntőbe.

Colorado–Minnesota 2:3 (0:1, 0:2, 2:0), Reinprecht, Blake, ill. Mitchell, Kuba, Dupuis. A sorozat állása 3:2 a Colorado javára.

NBA

Megkezdődött a rájátszás az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságban, Keleti Főcsoport: New Jersey–Milwaukee 109:96, Indiana– Boston 100:103, Detroit–Orlando 94:99, Philadelphia–New Orleans 98:90. Nyugati Főcsoport: Minnesota–LA Lakers 98:117, San Antonio–Phoenix 95:96 – hosszabbítás után, Dallas–Portland 96:86, Sacramento–Utah 96:90.

Ez az első alkalom az NBA-ben, hogy a főcsoport negyeddön-tőkben nem három, hanem már négy győzelemig tartanak a párharcok. (SITA/MTI)

Hárman mehetnek a vb-re

Mivel Peter Bondra és Ivan Čiernik csapata, a Washington nem jutott a playoff-negyeddöntőbe, a szlovák válogatott rendelkezésére állnak a világbajnokságon, ha az edző igényt tart rájuk. Ugyancsak ez vonatkozik a kapus Ján Lašákra, akinek az együttese, az AHL-ben szereplő Admirals kiesett a további küzdelmekből. Tehát a kapus is ott lehet a finnországi vb-n. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?