Teljesült Federer álma

Melbourne. A svájci Roger Federer a férfi, a belga Justine Henin-Hardenne a női egyesben győzött az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Férfi párosban a címvédő francia Llodra, Santoro duó két szettben verte az első helyen kiemelt amerikai Bob Bryant és Mike Bryan kettőst.

Jutott Henin-puszi a trófeának isČTK/AP-felvételHENIN-HARDENNE–CLIJSTERS 6:3, 4:6, 6:3. A tavalyi francia és amerikai nemzetközi bajnoksághoz hasonlóan ezúttal is Henin-Hardenne alkalmazkodott jobban ahhoz a helyzethez, hogy honfitársát, régi riválisát kell legyőznie a végső sikerhez. „Csodálatos döntő volt: nagyszerű, izgalmas mérkőzést vívtunk, s biztos vagyok abban, hogy a közönség is élvezte a találkozót. Gratulálok Kimnek, sérülése ellenére csodásan küzdött” – mondta a 21 éves Henin, aki első ízben nyerte meg az ausztrál nyílt bajnokságot, s ezzel megszerezte pályafutása harmadik Grand Slam-sikerét.

Clijsters kissé csalódott volt: „Sajnos a harmadik játszmában, miután ledolgoztam a hátrányomat, akár ki is egyenlíthettem volna, de saját adogatásomnál hibáztam, s ezzel el is dőlt a meccs. Justine kitűnően teniszezett, s végül megérdemelten győzött.”

FEDERER–SZAFIN 7:6, 6:4, 6:2. Két óra 15 perc alatt dőlt el a döntő sorsa. A torna során a svájci mindössze két játszmát vesztett: egyet az ausztrál Lleyton Hewitt, egyet pedig az argentin David Nalbandian ellen.

Roger Federer: „Teljesült az álmom, ennél jobban szinte nem is kezdhettem volna az évet: megnyertem az esztendő első Grand Slam-tornáját, s hétfőtől a világranglistát is vezetem. Nehéz időszakon vagyok túl, hiszen sokáig nem volt edzőm. Nagyszerű két hét volt, remek meccseket játszottam.”

Marat Szafin: „Roger elképesztően jól teniszezett, gratulálok. Nagyon szerettem volna győzni, s fáj, hogy elveszítettem a döntőt, de az igazság az, hogy a végére egy kissé elfogyott a levegőm.”

LLODRA, SANTORO–B. BRYAN, M. BRYAN 7:6, 6:3. A döntőben győztes férfi páros ezzel visszavágott riválisának a tavalyi, houstoni Mesterek Kupájának fináléjában elszenvedett ötjátszmás vereségért. A francia kettős a diadal után rögtönzött sztriptízzel lepte meg a melbourne-i közönséget. A győztesek először csak a pólójukat hajították a lelátóra, de a nézők további vetkőzésre buzdították őket. ĺgy hamarosan repültek a cipók és a zoknik is.

ZIMONJIC, BOVINA–PAES, Navrátilová 6:1, 7:6. A vegyespáros döntőben 47 éves Martina Navratilovának – az indiai Paes társaságában – nem sikerült begyűjtenie pályafutása 59. Grand Slam-győzelmét, kikaptak a ezúttal jobb szerb-montenegrói, orosz duótól.

A junior lányok elődöntőjében kiesett az elsőszámú kiemelt, a szlovák Gajdošová, miután 7:5, 6:3-ra kikapott a cseh Vaidišovától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?