TÉLI SPORTOK

ALPESISĺ. Nicole Hosp, osztrák kiválóság nyerte a Világ Kupa-sorozat női óriásműlesikló-versenyét az ausztriai Lienzben. Másnap ugyanitt, női műlesiklásban a szám esélyese, a svéd Anja Pärson diadalmaskodott.

ALPESISĺ. Nicole Hosp, osztrák kiválóság nyerte a Világ Kupa-sorozat női óriásműlesikló-versenyét az ausztriai Lienzben. Másnap ugyanitt, női műlesiklásban a szám esélyese, a svéd Anja Pärson diadalmaskodott. Győzelmét annak köszönheti, hogy a második futamban a legjobb időt érte el, és így a második helyre szorította az addig vezető Hospot. A szlovák Veronika Zuzulová a 19. helyet szerezte meg, és VK-pontjainak száma újabb 12-vel 55-re gyarapodott. Az első futam után a 30. helyen zárt, ám a folytatásban a 8. legjobb idővel jóval előrébb került.

Női óriásműlesiklás: 1. Nicole Hosp 2:06,24; 2. Renate Götschl (osztrákok) +0,65; 3. Kirsten Clarke (amerikai) +0,93. Női műlesiklás: 1. Anja Pärson (svéd) 1:48,97; 2. Nicole Hosp (osztrák) +0,34; 3. Monika Bergmann-Schmuderer (német) +0,35, ... 19. Veronika Zuzulová (szlovák) +2,97. Az összetett VK állása: 1. Pärson 610, 2. Hosp 500, 3. Götschl 386. Többszöri halasztás után az erős havazás és a köd miatt elmaradt a tegnapra tervezett bormiói férfi lesikló VK-viadal. A versenyt ma 11.00 órakor pótolják.

SĺLÖVÉS. A Gunn-Margit Andreassen, Ole-Einar Björndalen norvég csapat nyerte a gelsenkircheni labdarúgó-stadionban megrendezett vegyes csapatok sílövőversenyét. Több mint 50 000 néző látta az északiak sikerét, győzelmükért 10 000 euró pénzdíjat kaptak.

SĺUGRÁS. Oberstdorfban a selejtezőkkel megkezdődött az 52. síugró négysáncverseny. Szlovákia e-gyetlen képviselője, Martin Mesík a 35. helyen végzett, és a mai főversenyben folytathatja a küzdelmeket. A 24 éves besztercebányai ugró a nagysáncról 118 méterre repült, és az első fordulóban a norvég Björn-Einar Romüren lesz az ellenfele. A selejtezőt honfitársa, Sigurd Pettersen nyerte. A négysáncverseny valamennyi viadalán az 50 fős mezőny kieséses rendszerben küzd a győzelemért. (SITA, TASR, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?