Tehetségkeresés a léc fölött

<p>Holnap (kezdés 9.00 a városi sportcsarnokban) másodszor rendez Dunaszerdahelyen karácsonyi magasugró-versenyt Medgyes Renáta. Az elmúlt évtizedek kiváló ugrónője közel száz fiatalnak kínál lehetőséget a megmérettetésre.</p>

„Akárcsak tavaly, ezúttal is sok a jelentkező, pontosan kilencvennyolc gyerekről tudok. Ismét három korosztályban az alapiskolások közül a fiatalabb és idősebb diákoknak, valamint az ifjúsági korú középiskolásoknak lesz verseny. Külön-külön a fiúknak és a lányoknak – mondta érdeklődésünkre a versenyszervező. – Azért rendezek újra versenyt, hogy rábukkanjak a csallóközi tehetségekre. Tavaly is jó visszhangja volt, kellő érdeklődés övezte, így kézenfekvő volt, hogy újra megtartjuk. Ráadásul régiónkban nemigen van ilyen bizonyítási lehetőségük a gyerekeknek. Nem mindenkiből lehet ugró, de versenyzés közben kiderülhet, kinek milyen atlétikai számra van tehetsége. Szívügyem a magasugrás, valamikor én is ebben a számban indultam, ezért újra tető alá hoztam a tehetségek felkutatását szolgáló rendezvényemet.”

Medgyes Renáta 1997-ben magasugrásban ezüstérmes volt a bydgoszczi U17-es világbajnokságon, nyolcszoros szlovák bajnok ebben a számban. Második atlétikai feltörése során távolugróként 2010-ben hetedik helyen végzett a barcelonai Európa-bajnokságon, összesen hatszoros szlovák bajnok ebben a számban. Jelenleg Dunaszerdahelyen csak Megy Sport nevű klubjában él az atlétika, ahol tehetséges fiatalokkal foglalkozik. „A tavalyi győztesek közül Kondé Peti és Tési Evelin már a klubomban van. Lányommal szinte egyidőben került hozzám Fekete Sebestyén is, aki a fiatalabb diákok között idén 160 cm-el tartja a legjobb szlovákiai eredményt, és fedett pályán korosztálya idei ezüstérmese az országos bajnokságon” – újságolja Medgyes Renáta, aki azt is elmondta, hogy holnap mindenki oklevelet visz haza a versenyről, ahol az lesz a győztes, aki a legmagasabbra felemelt lécen is átjut. A végén a hat győztes és Medgyes Renáta csatázik a magasságokkal. Közben a jelenlévők egy vitrinben sportolói ereklyéit is megnézhetik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?