Tataréknak győzni kell a dánok ellen

hoki

Egyszerű a képlet a jégkorong-világbajnokság A csoportjának zárófordulója előtt: a keddi (15.20) meccsen a szlovák válogatottnak le kell győznie Dániát, hogy tavalyhoz hasonlóan ismét ott lehessen a negyeddöntőben.

Az, hogy ennek a győzelemnek hárompontosnak kell-e lennie, azaz a rendes játékidőben kell-e Tataréknak megverniük a dánokat, vagy elég hosszabbításban, esetleg rávezetések után, csak tegnap este derült ki. A lapzártánk után véget ért Kanada–Dánia találkozó eredménye érdemben nem változtat(ott) a szlovák válogatott feladatán: nyerniük kell az utolsó csoportmeccsen, hogy ott legyenek a negyeddöntőben.

Ez, a dánok legyőzése az eddigi 20 alkalomból 15-ször sikerült a szlovákoknak, 5 esetben az északiak bizonyultak jobbnak. A 77:37-es összesített gólkülönbség is azt sejteti, Slafkovskýéknak jól megy ellenük.

Dániának szuper csapata van, nyerik a meccseket, ezért nagy küzdelemre számítok. De bízom benne, hogy nyerünk – mondta Adam Sýkora, Craig Ramsay csapatának legfiatalabb játékosa.

Az északiak a szlovákokhoz hasonlóan eddig háromszor győztek a tornán: a kazahokat 9:1-re elpáholták, a franciák ellen 3:0-lal hozták a meccset, az olaszok ellen azonban megszenvedtek a három pontért (2:1). Ellenkezőleg, a németek ellen nem sokon múlt, hogy pontot szerezzenek (0:1), a svájciak viszont esélyt sem hagytak nekik (0:6). Legnagyobb sztárjuk a szövetségi kapitány fia, Nikolaj Ehlers, a Winnipeg csatára, aki a Kanada elleni meccsig 1 gólt és 5 asszisztot jegyzett a tornán.

A szlovákok a kétnapos szünetük során az ország helsinki nagykövetségén is jártak, kiszakadva a vb jelentette monotonitásból. Alex Tamáši szerint sokat jelenthet, hogy a dánok csak vasárnap pihenhettek. „Olaszország ellen már éreztük, hogy két nap alatt a második meccsünket játsszuk. Keddi ellenfelünk hokisai fizikailag erősek és jól is korcsolyáznak. Minél jobban be kell szorítanunk őket, beütni a korongot a védekező harmadukba és a védőink segítségével is sokat lőni kapura – vázolta a taktikát a besztercebányaiak centere.

A két válogatott egyébként tavaly is találkozott egymással a csoportban, akkor 2:0-ra nyertek a szlovákok (Cehlárik, Jánošík). 2019-ben Kassán, a már tét nélküli csoportmeccsen pedig 2:1 lett az eredmény a hazaiak javára rávezetések után (Marinčin, sorsdöntő rávezetés Krištof). A mai találkozó után a vesztes fél sem fog visszaesni a tabellán, biztosan az ötödik helyen végez. (TASR, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?