Tartja előnyét a listavezető

Pozsony. Két mérkőzést kísérte fokozottabb figyelem a bajnokságban, a pozsonyi rangadót és a zsolnaiak trencséni szereplését. Ugyanis ezek a meccsek közvetlenül érintették az elsőségért zajló versenyfutást. Mivel a ligetiek és a zsolnaiak is győztek, maradt a listavezető nyolcpontos előnye.

Rzeszoto, a zsolnai együttes kapusa bravúrosan védi a trencséni Ančic lövésétTASR-felvételKassán a hazaiak előtt adódtak az első helyzetek, Zvara szabadrúgását kellett a pozsonyiaknak hárítaniuk, utána Štrba gyenge lövését védte a kapus. A Slovan rögtön kihasználta az első lehetőségét: Vittek átjátszotta Novotnýt, s beadását Meszároš senkitől se zavartatva, közelről rúgta a hálóba. Később Gegics próbálkozott, távoli lökete célt tévesztett. Nagy helyzet adódott a 33. percben Štrba előtt, aki jó labdát kapott Zvarától, ám 15 méterről nem találta el a kaput. Hasonlóan járt el a másik oldalon Meszároš, előbb 5 méterről gyatrán mellé lőtt, majd Kobr kapus hárította kezdeményezését. A szünet után Zvara szögletrúgását követően Zábavník ügyetlenkedett el egy helyzetet. A jó játszó Rataj a 75. percben a felső lécet találta el, a labda a gólvonalra pattant s a kapus zsákmánya lett. Egyre jobban beszorította ellenfelét a kassai együttes, de nem és nem tudott a kapuba találni, Rataj, Lelkeš és Urban kezdeményezése is sikertelennek bizonyult. Már a rájátszás zajlott, amikor Zvara szögletrúgása után az előrehúzódó Kobr kapushoz került a labda, aki könyörtelenül a hálóba rúgta. Nem ez volt a cseh hálógondnok első találata, amikor a cseh III. ligában szerepelt, szintén gólt lőtt. A szombati dolog érdekesség, hogy Kobr az idén még nem védett, azért került a csapatba, mert Rodák négy sárga lap miatt nem szerepelhetett.

Trencsénben is megszerezte mind a három pontot a listavezető Žilina, amely aktívan kezdte a meccset, uralta a középpályát. Lehetőség azonban a hazaiak előtt adódott, a 29. percben Ďuriš a kapufát találta el. Amikor később Staš és Fabuš is hibázott, törvényszerűen jött a büntetés: a 37. percben Sninský a trencséni tizenhatoson belül átjátszotta Fabušt, és a hálóba lőtt. Ez a momentum szárnyakat adott a vendégeknek, akik a szünet után is jobban futballoztak ellenfelüknél, több helyzetet dolgoztak ki. Ďurica például a 85. percben a felső lécre küldte a labdát. Az offenzív felfogásban futballozó zsolnaiak megérdemelten győztek.

Tavasszal nem nagyon megy a góllövés a rózsahegyieknek, ilyen tekintetben szombaton sem tündököltek a Dubnica elleni összecsapáson. Hiába játszott fölényben a hazai csapat, hiába lógott levegőben a gól, a vendéglátók nem tudtak eredményesek lenni. Itt-ott a vendégek is megpróbálkoztak ellentámadásokkal, de nem sok vizet zavartak. Az 59. percben Šafranko a felső lécre küldte a labdát, három perc múlva azonban eldőlt a találkozó sorsa: az előbb említett rózsahegyi játékos a tizenhatoson belülről Dirnbach felé ívelte a labdát, a kapura küldte, de Kováčról kipattant, s utána Kosmeľ továbbította a hálóba. Később növelhették volna előnyüket a rózsahegyiek, ám nem volt szerencséjük.

Eperjesen csalódást okoztak az első félidőben a puhóiak, egyáltalán nem igazolták jó hírnevüket. A hazaiak ugyanis beszorították őket, és már a 12. percben megszerezték a vezetést: Šatka a tizenhatoson belül lerántotta Matit, és a sértett büntetőből megszerezte a hazaiak első gólját. Alig 7 perc múlva megismétlődött az eset, ezúttal Ovad rántotta le Šlahort, és Mati ismét értékesítette a büntetőt. A 24. percben a meccs hőse lehetett volna a tizenegyes rúgó, de kecsegtető helyzetben hibázott. A szünet után több cserét hajtott végre a vendégcsapat, s ez meglátszott a játékán, s a 63. percben Perniš tizenegyesből csökkentette a puhóiak hátrányát, de az egyenlítésre már nem futotta erejükből.A bajnokság állása:

1. Žilina 23 15 4 4 39:21 49

2. Petržalka 23 10 11 2 42:24 41

3. Ružomberok 23 10 6 7 32:22 36

4. Inter 23 9 8 6 33:24 35

5. Púchov 23 9 7 7 29:22 34

6. Slovan 23 8 8 7 26:25 32

7. Trenčín 23 8 7 8 29:33 31

8. Prešov 23 4 6 13 22:38 18

9. Dubnica 23 3 7 13 19:36 16

10. FC Košice 23 2 10 11 18:44 16

o A következő forduló párosítása: Žilina–Inter, Petržalka–Ružomberok, Slovan–Púchov, Dubnica–Prešov, FC Košice–Trenčín. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?