Tartalékosan is győzelemre törnek

Somorja |

<p>A II. liga nyugati csoportjának csallóközi újonca holnap délután (16.00) hazai környezetben igyekszik gyarapítani pontjainak számát.</p>

A somorjaiak négy ponttal a tabella 15. lépcsőfokáról várják az eredményesebb folytatást. „Nyáron a kollektíva átalakult, sok erősítésként kiszemelt újonc érkezett hozzánk. A csapatépítésre kevés idő állt rendelkezésre. Mondhatni menet közben igyekszünk meglelni a legideálisabb kezdőcsapatot. Sajnos, sérülések miatt gyakran kell improvizálnom. Gólfelelősünk, Ivan Buchel és ékpárja, Martin Hindák kidőlt a sorból. Végh Róbert is sérüléssel bajlódik. Legutóbb, a nyitraiak elleni idegenbeli összecsapáson egyikük sem volt bevethető. Játékosaink olykor elemi hibákat vétenek, ezekből rutinos ellenfeleink játszi könnyedséggel profitálnak. Ugyancsak gondot jelent a gyatra helyzetkihasználás, az eddig lejátszott hat bajnoki meccsünkön csupán ötször voltunk eredményesek” – összegezte az együttes szereplését befolyásoló problémákat Pinte Attila, a kékfehérek játékosedzője, aki a baziniaktól elszenvedett idegenbeli vereséget (1:3) követően néhány futballista hozzáállásával is elégedetlen volt. Alighanem hasznosnak bizonyult a számonkérés. Legutóbb ugyanis a nyitrai FC fakócsapatának otthonából zsákmánnyal utaztak haza a somorjaiak. Értesüléseink szerint a pontosztozkodással (1:1) végződött erőpróbán a vendégek játék- és küzdeni tudásból egyaránt jelesre vizsgáztak. „Egyenrangú ellenfele voltunk a vendéglátóknak, megérdemelten gyűjtöttük be az első idegenbeli pontunkat. Remélem, az önbizalmat növelő siker a folytatásban lélektanilag is jó hatással lesz a kollektíva tagjaira” – bizakodott az STK rutinos játékosedzője. Védencei a hét végi folytatásban immár harmadszor mérik össze tudásukat a Corgoň ligás alakulatok fakócsapatával. Mint az köztudott, a Slovan-fakótól hazai pályán szenvedtek egygólos vereséget (0:1), a Zobor alatt döntetleneztek, csupán a győzelem hiányzik a minisorozatból. „Itt az alkalom, hogy javítsunk mérlegünkön. A veretlen, élmezőnyben lehorgonyzott, kiváló képességű nagyszombatiakra nagyon oda kell figyelni. Annál is inkább, hogy egy héttel ezelőtt hazai pályán 0:0-s döntetlent produkáltak. Azon leszünk majd, hogy elsőként gyűjtsük be a Spartak-fakó skalpját. A bevezetőben említett sérültek még nincsenek bevethető állapotban, az egy célért küzdő, sikerorientált kollektíva, ahogy ezt legutóbb Nyitrán is bizonyította, azonban képes az akadályok leküzdésére. Ezúttal is számítunk szurkolóink buzdítására” – latolgatta az esélyeket a somorjaiak többfunkciós vezéregyénisége, aki legutóbb a csatársorban szerepelt és pontot érő találattal járult hozzá az általa irányított együttes sikeréhez. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?