Sport

Tarolt az FKM 
az U12-esek tornáján

Érsekújvár | A vendéglátó FKM két alkalommal, az alapszakaszban és a döntőben is legyőzte az ugyancsak érsekújvári SAVC csapatát, s ebből fakadóan méltán hódította el az Érsekújvári Területi Labdarúgó-szövetség elnökének serlegét.
Ábel Gábor

2019. február 16. 14:30

Archív illusztrációs felvétel ⋌(Kovács Zoltán felvétele)

Az U12-esek téli teremtornáján tizenhat alakulat csatározott egymással, ám Adamovics Tamás edző védencei kiemelkedtek a mezőnyből. A legszínvonalasabb összecsapások az A csoportban zajlottak, ahol öt csapat mérte össze tudását. Az FKM gárdája fele-fele arányban tizenegy és tizenkét éves labdarúgókból állt össze. A fehér mezesek minden meccsüket megnyerték és káprázatos, 13:4-es gólaránnyal végeztek az élen. A második helyezett SAVC ugyan igyekezett tartani magát, ám az egymás elleni párbajt 3:1 arányban elbukta.

A további három csoportban már kiegyensúlyozottabb és szorosabb ütközetekre került sor, és a küzdelemsorozatból a Radava, a Lipová és a Kmeťovo legénysége került ki a legeredményesebben. A D csoport az utolsó pillanatban három csapatra zsugorodott, mivel az Úľany nad Žitavou visszalépett.

A papírforma szerint alakultak a negyeddöntő és az elődöntő párharcai is. Az FKM együttvéve hét góllal terhelte meg a kamocsai és a nagymányai kapusok hálóját úgy, hogy az ő kapujuk érintetlen maradt, s ezáltal semmi nem állt a döntőbe jutásuk útjába.

„Nagy élményt jelentett a fiúknak a Millennium Sportcsarnokban számottevő nézősereg előtt szerepelni. A korosztályos megmérettetéseken nem is az eredményet kellene elsősorban számolni, hanem a fiatalok rajongását, kedélyességét és a játék iránti örvendezést szükséges méltatni. Természetesen örömmel tölt el a győzelmünk, de akkor voltam igazán boldog, amikor védenceimet is jókedvűnek láttam a pályán és sugárzó arcokkal álltak előttemˮ – ecsetelte észrevételeit Adamovics Tamás, a tornagyőztes érsekújvári FKM edzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?