Tarolnak az érsekújvári hokisok

Öt mérkőzés, öt győzelem, a legkevesebb kapott gól és a második legtöbb ütött – ez az I. jégkorongligát vezető újonc érsekújváriak mérlege.Az érsekújváriak remekül kezdték a szezont az I.

Öt mérkőzés, öt győzelem, a legkevesebb kapott gól és a második legtöbb ütött – ez az I. jégkorongligát vezető újonc érsekújváriak mérlege.

Az érsekújváriak remekül kezdték a szezont az I. ligában, öt találkozó után (3:2 Bardejov, 8:1 Trnava, 3:1 Prešov, 7:1 Spišská Nová Ves, 4:2 Humenné) veretlenül, 14 ponttal vezetik a tabellát. „Tavaly a MOL Ligából hozzá voltunk szokva a győzelmekhez, így ha nem is vettük természetesnek ezt a győzelmi szériát, azért nem voltunk teljesen meglepve – mondta lapunknak Tóth Mihály, a HC menedzsere. – Az első, bártfaiak elleni meccsen büntetőkkel elért sikerrel kivívtuk a többi csapat tiszteletét. Nagyon jó csapatot tudtunk összerakni, a junior extraligából érkezett játékosaink nagyon gyorsak, és kellő rutinnal rendelkező jégkorongozóink is vannak. Védekezésben és támadásban is jól teljesítünk.”

Mindezt az összesen hét kapott gól is jelzi, ami messze a legkevesebb a mezőnyben, és a szerzett gólok tekintetében is csak a nagymihályiak előzik meg az érsekújvári csapatot (30, illetve 25 gól). A zöld-fehéreknél ráadásul megoszlik a teher, 13 (!) játékosuk ütött már legalább egy gólt. „Nem akarjuk elkiabálni a dolgokat, a célunk, hogy minél jobb helyről várhassuk a playoffot. A jó sorozat fényében sem szabad, hogy lebecsüljük ellenfeleinket” – jegyezte meg Tóth Mihály.

A szerdai, homonnaiak elleni találkozó különösen pikáns volt, mivel az érsekújváriak a keleti csapat elleni osztályozón vívták ki az I. ligás szereplés jogát (utóbbi a privigyeiek visszalépése miatt végül szintén feljebb léphetett).

„Érezni lehetett, hogy a homonnaiak vissza akartak vágni az akkori vereségért, de a szoros meccsen sikerült megőriznünk az előnyünket, amelyre már az első percben szert tettünk” – szögezte le Tóth Mihály a 4:2-re megnyert meccsről.

Így az érsekújvári hokisok ismét felhőtlen örömmel mutathatták be a meccs után azt az idei szezonra kitalált kis koreográfiát, amellyel a szurkolást köszönik meg az általában több mint ezer drukkernek. Ma este (18.00) a gyetvaiak ellen is szívesen megismételné ezt a góllövőlistát vezető Martin Frolík és csapattársai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?