Szükség van a kötelezőkre

Torinó. A műkorcsolya- és jégtánc Európa-bajnokság ezúttal (selejtezők híján) a jégtáncosok kötelező táncaival indult. Ez az a versenyszám, amely általában kongó lelátók előtt szokott zajlani, hiszen a laikus nézőt nem mindig köti le, ahogy húsz kettős egymás után pontosan ugyanazt adja elő.

Jól kezdett a torinói műkorcsolya Európa-bajnokságon a Navka, Kosztomarov orosz párosReuters-felvételA torinói Palavela Sportcsarnokba kivezényelt iskolásoknak köszönhetően igazi versenyhangulat uralkodott, s hangos biztatás kísérte a golden waltz méltóságteljes ütemeit.

A junior világbajnoki ezüstérmes magyar jégtánckettős, Hoffmann Nóra és Elek Attila szépen teljesítette a kötelező feladatot. „Elégedettek vagyunk, hiszen a golden waltz az egyik legnehezebb tánc, s ma magunkhoz képest nagyon jól futottunk” – mosolygott a jégről leérve Nóra. A remek futás a pontokban is megmutatkozott, Elekék felülmúlták a kötelező táncban versenyen elért eddigi legjobbjukat. „Jobban futottunk, mint az kínai Grand Prix-versenyen, de korántsem volt hibátlan ez a produkció. Ezúttal azonban 22 pár versenyzik, valahogy szét kell húzni a mezőnyt” – magyarázta a magasabb pontok okát a talán túlzottan önkritikus Nóra, s hozzátette, reálisan a 9.-13. hely valamelyikét szerezhetik meg.

A fiatal magyar duónak ez az első éve, melynek során csak a felnőttek között indulnak. „Ez így sokkal könnyebb!” – érezhető a megkönnyebbülés Nóra hangján. „Tavaly, amikor a junior és a felnőtt kategóriában is versenyeztünk, állandóan cserélgetnünk kellett a programjainkat, mivel a két korosztályban mások a kötelezők, s a programok időtartama is különbözik. Egyszer három percet korcsolyáztunk, máskor négyet... Most már minden sokkal egyszerűbb” – osztotta partnernője véleményét Attila.

Manapság gyakran felvetődik, el kellene törölni a kötelező táncokat a jégtáncban. „Szó sem lehet róla!” – utasította el kategorikusan még a feltételezést is Nóra. „Mi épp abban vagyunk a legjobbak. Egyes nemzetek nagyon jók az originálban és a kűrben, mert az előadásukkal, mimikájukkal el tudják vonni a figyelmet a technikai hiányosságokról. A kötelező táncban azonban megmutatkozik, kinek milyen igazából a technikája.”

EREDMÉNYEK – jégtánc, állás a kötelező után: 1. Tatjana Navka, Roman Kosztomarov (orosz) 44,19 pont 2. Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov (ukrán) 40,39 3. Albena Denkova, Makszim Sztavijszkij (bolgár) 40,08 ...11. Hoffmann Nóra, Elek Attila 30,72. (bt)

A MAI MŰSOR – 12.15: férfiak, rövidprogram

19.00: páros, kűr.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?