Szórakoztató, gólzáporos gála

Pardubice. A Cseh Extraliga csapata nyerte a Pardubicében rendezett hokicsillagok mérkőzését, 7:5 arányban győzött a Szlovák Extraliga együttese ellen. A korongozók felszabadultan játszottak, szép akciókkal szórakoztatták a nézőket, nem unatkoztak a kapusok sem. Ez volt az első ilyen összecsapás. Jövőre Pozsonyban rendezik a gálát.

Roman Kukumberg Adam Svoboda kapuját veszélyezteti a szombati, pardubicei hokigálánTASR-felvételCSEH EXTRALIGA–SZLOVÁK EXTRALIGA 7:5 (1:1, 3:3, 3:1), gólütők: Uram 2 (19., 26.), Hudler (23.), Burger (48.), Kratěna (55.), Marek (59.), ill. Kroták (20.), Cíger (23.), Kapuš (25.), Ivičič (37.), Sejejs (56.). Kiállítások 0:0. Játékvezető: V. Mihálik (szlovák)–Český, Rouspert (csehek); 7856 néző. CSEH EXTRALIGA: Svoboda (Pardubice), Málek (Slavia)–M. Sýkora (Pardubice), F. Kučera (Slavia), L. Procházka (Třinec), Hlavačka (Karlovy Vary), Výtisk (Vítkovice), Ptáček (Sparta), Kadlec, Hejda (mindkettő Slavia)–Hudler (Vsetín/Kazany), R. Král (Třinec), Moravec (Vítkovice)–Uram, P. Pucher (mindkettő Znojmo), P. Sýkora (Pardubice)– Pletka (Třinec), Burger (Vítkovice), Marek (Třinec)–Kratěna (Sparta), Sup (Slavia), Zadina (Třinec). Ed-zők: Alois Hadamczik, Václav Sýkora. SZLOVÁK EXTRALIGA: Šimonovič (Košice), Križan (Zvolen)–Sejejs, Heš (mindkettő Trenčín), Kledrowetz, Vantroba (mindkettő Košice), Kowalczyk (Zvolen), M. Ivičič (Skalica), Starosta (Trenčín), Kroták (Košice)–Hanzal, Kukumberg (mindkettő Trenčín), Kroták (Ko-šice)–Škovira, Kmiť (mindkettő Košice), Rataj (Slovan)–Jánoš (Zvolen), Cíger (Slovan), Ľ. Kolník (Zvolen)–Kořínek (Zvolen), Kapuš (Slovan), Weissmann (Zvolen). Edzők: Dušan Gregor, Róbert Spišák.

Ünnepélyes kezdés után (Vladimír Martinec, az egykori válogatott indította útjára a korongot) rögtön szép és látványos játék indult, a modern pardubicei arénában helyet foglaló nézők sokszor jutalmazták tapssal az akciókat. A csapatok csatárai gyakran tették próbára a kapusokat, de azok kiválóan védtek, egészen a 19. percig, amikor Hudler beadása után Marek Uram szerzett vezetést. Öt másodperccel a harmad befejezése előtt Vantroba szöktette Krotákot, s a Szlovák Extraliga leggólerősebb játékosa egyenlített. Mindkét csapatban több változás történt, összeszokott klubformációk jelentek meg a jégen. A második harmadban gólözönt láthattak a nézők, hatszor rezdült meg a két kapus hálója.

Nem volt nagy iramú a játék, elsősorban a csatárok domináltak. Szinte alig történt szabálytalanság, kevés volt a kemény belemenés, a játékvezetők csak ritkán szakították félbe a meccset. A szlovák csapat a harmadik harmadban megpróbált egyenlíteni, fellazult a védelme, s újabb gólt kapott. 84 másodperccel az összecsapás vége előtt Marek állította be a végeredményt. A nézők ütemes tapssal jutalmazták a két csapat produkcióját.

A gálamérkőzések hagyományos része az ügyességi verseny. A szombati seregszemle előtt is három egyéni számban mutatták be tudásukat a hokisok. Martin Hlavačka érte el a palánk körüli leghosszabb lövést. A leggyorsabban korcsolyázó korongozónak járó címet a pardubicei Petr Sýkora szerezte meg, aki a döntőben a zólyomi Weissmannt győzte le. Sýkora ideje 14,228; Weissmanné pedig 14,624 másodperc volt. A kapusok versenyét Roman Málek nyerte, a szlovák korongozók 12 kísérletből egyetlen egyszer sem tudták bevenni a kapuját. Összegezve: a meccsen kívül is mindent a csehek nyertek...

VÉLEMÉNYEK, Dušan Gregor, a Szlovák Extraliga csapatának trénere: „A nézők reakciójából ítélve úgy tűnik, jó gondolat volt megvalósítani ezt a mérkőzést. A fiúk szép hokit mutattak be, kár, hogy kikaptunk. Kiválóak voltak a kapusok.”

Václav Sýkora, a Cseh Extraliga együttesének edzője: „Annak ellenére, hogy sok bajnoki mérkőzés áll a korongozók mögött, látványos játékot láthattunk, amit a nézők is méltányoltak. Úgy érzem, folytatni kell a hagyományt, szerintem a szlovákok jobban koncentráltak a mérkőzésre, de mi is akartunk nyerni, s ez sikerült is.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?