Szolgai Máté bízik a bennmaradásban

Szolgai Máté.Kövesd

Először volt kezdő a Mezőkövesd dunaszerdahelyi nevelésű középpályása, Szolgai Máté, csapata pedig idei első sikerét jegyezte a Debrecen ellen. Az NB I sereghajtójára a következő fordulókban a bennmaradás szempontjából fontos mérkőzések várnak.

Szolgai tavaly az U20-as vb-t követően a DAC-cal kezdte a felkészülést, de az ősz folyamán nem kapott lehetőséget a sárga-kékeknél, így újra a II. ligában szereplő somorjaiak mezében gyűjtötte a játékperceket. A téli átigazolási időszakban azonban az OTP Bank Ligában a bennmaradásért küzdő Mezőkövesd hívta próbajátékra, ahol meggyőzte a szakmai stábot és féléves kölcsönjátékra érkezett Magyarországra.

„Elég jól sikerült az a néhány nap, tetszett nekik a teljesítményem, így maradhattam. A csapattársak nagyon befogadóak voltak, nem volt nehéz beilleszkednem. Próbáltam én is nyitni mindenki felé, így könnyen megszoktam az új öltözőt. Ami a taktikai dolgokat illeti, ott sem volt sok újdonság. Persze volt, amikor öt, volt, amikor négy védővel játszottunk, de ezeket a rendszereket Somorjáról és a válogatottmeccsekről is ismertem, így ezzel sem volt gondom” – mesélt első néhány hetéről Szolgai. A mezőkövesdieknek viszont a gyenge ősz után a tavaszi rajt sikerült jól, és február közepén, három nyeretlen bajnokit követően (egy döntetlen, két vereség) menesztették Kuttor Attila vezetőedzőt. Utódja a szerb Milan Milanovics lett, aki két vereség után múlt szombaton Debrecenben győzelemre vezette csapatát.

A Mezőkövesd szombaton a tíz ponttal előttük álló Diósgyőrt fogadja, majd a nyolcpontos előnyben lévő Újpesthez látogat, így ideális esetben alaposan csökkentheti hátrányát a kiesés elől menekülő riválisaival szemben, az őket egy ponttal megelőző Kisvárdát pedig az eredmények kedvező alakulása esetén akár meg is előzheti. „Nagyon nehéz két hét alatt megállapítani a különbségeket a két edző stílusa között, de úgy érzem, az edzéseink keményebbek lettek. A debreceni meccs nagyon nehéz volt, nagyon sokat kellett futnunk. El is fáradtunk, de hála Istennek végre sikerült nyernünk. Ott voltam a kezdőben és bízom benne, hogy sikerül megragadnom ezt a lehetőséget, és többet leszek majd a pályán. Illetve azt is nagyon remélem, hogy a csapat elindul felfelé és a következőkben minél több meccset tudunk nyerni. Ez a győzelem sok pozitivitást adott a csapatnak, mindenki optimistán várja a következő két meccset a Diósgyőr és az Újpest ellen. A DVTK nagyon jó csapat, alaposan fel kell őket térképeznünk, a héten az edzéseken és a videózások alkalmával is próbálunk majd minél jobban felkészülni rájuk – mondta lapunknak Szolgai, aki szerint fontos végig a szemük előtt tartani, hogy nem önmagukért, hanem a csapatért játszanak, így a meccsek minden percében százszázalékos teljesítményt kell nyújtaniuk. – Ha mindenki odateszi magát, sikerülhet a bennmaradás” – zárta beszélgetésünket a korosztályos szlovák válogatottakban rendre szerepet kapó középpályás, aki egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy a kölcsönszerződése lejárta után milyen lehetőségek nyílhatnak előtte a DAC-nál vagy akár máshol.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?