Szoboszlai bízik a szurkolókban

Szoboszlai20246011

A magyar labdarúgó-válogatott weileri főhadiszállásán kedden Szoboszlai Dominikot kérdezhették az újságírók. A válogatott csapat-kapitánya a liverpooli szezonjáról, az előző Eb-ről és a szurkolókról is beszélt a sajtótájékoztatón.

„Most még nem izgulok, viszont kíváncsi leszek, hogy szombaton, amikor elindulunk a hotelből a stadionhoz, hogyan fogom érezni magam. Addig kihasználom az időt, hogy nincs bennem izgalom – válaszolta elsőként Szoboszlai, majd beszélt arról is, hogyan küzdött meg azzal, hogy a részben hazai rendezésű 2021-es Európa-bajnokságról lemaradt. – Mentálisan ott nem voltam a topon, hiszen egy hazai Eb-t kellett kihagynom. Egy olyan csoportban voltunk, ahol nagy öröm volt játszani. Ez adott nekem egy löketet, amitől még erősebb lettem. Ezért is tudok most itt lenni” – mondta a Liverpool 23 éves középpályása.

Első angliai szezonja kapcsán hozzátette, hogy ugyan sosem elégedett magával, de el tudja fogadni a teljesítményét, viszont a következő idényben ennél jobbat szeretne nyújtani.

Szoboszlai Dominik Szalai Ádám visszavonulása után kapta meg a magyar nemzeti tizenegy csapatkapitányi karszalagját. Ha a következő napokban nem történik semmi váratlan, akkor ezzel a tisztséggel egy rekordot is megdönthet. „Két-három napja tudtam meg, hogy én leszek az Eb-történelem legfiatalabb csapatkapitánya. Nagyon jó érzés, nagy megtiszteltetés és Marco Rossinak is jár a köszönet a részemről, hogy megbízott bennem és megadta azt a lehetőséget, hogy csapatkapitányként vezethessem a válogatottat” – beszélt a tőle megszokott higgadtsággal a különleges helyzetről az utánpótlásban az édesapja vezette Főnix Goldban, a Videotonban, az MTK-ban, majd végül a Salzburgban pallérozódott futballista.

„Én személy szerint addig mennék, ameddig csak lehet. Ez lehet, kicsit bután hangzik, de ki kell használnunk mindent, amiben jók vagyunk. Úgy gondolom, hogy a csapategységben és küzdésben kifejeztetten azok vagyunk. Már elmondtam a csapatnak is, hogy mindenki úgy menjen bele a tornába, hogy nincs vesztenivalónk – nyilatkozta diplomatikusan az esélyeikről a középpályás, aki szerint ha megfelelően vágnak neki a mérkőzéseknek, akkor nagy dolgokra lehetnek képesek. Szeretnék felidézni a 2016-os pillanatokat, amikor a mérkőzések előtt együtt vonultak a szurkolók a franciaországi városokban és a csoportból való továbbjutás után szinte megállt az élet Budapesten. – Természetesen segít minket, ha a szurkolóink mögöttünk állnak. Ezt már sokszor láthattuk. A szemem előtt van az a franciaországi kép, hogy mennyi magyar ember volt az utcákon. Ha ugyanazt meg tudnánk csinálni, vagy azt felülmúlni, az elég nagyot dobna rajtunk. Nekem is és a többieknek is sokat segítene az a hangulat” – üzent a szurkolóknak Szoboszlai, aki a jegyek számától függetlenül bízik benne, hogy az ügyes magyar drukkerek a lehető legtöbben bejutnak majd a németországi stadionokba.

A magyar válogatott szombaton 15 órától Svájc ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését, majd Németországgal és Skóciával csap össze az A csoportban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?