Szoboszlai a pozitívumokra építene, Nagy Ádám beszélt a bíróval

német.magyar20240619

A magyar válogatott játékosai közül Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám is értékelt a németek elleni vereség után. Mindketten beszéltek az erősen vitatott első gólról is.

„A németekkel játszottunk, akik minőségi játékosokkal vannak tele és egy olyan csapategység jött össze náluk, amit nem csak mi belülről láthattunk, hanem kívülről is jól észlelhető. Büszke vagyok a csapatra, mindent beleadtunk, kifutottuk a lelkünket. Amikor bementem az öltözőbe, hallottam a többiektől, hogy valaki úgy elfáradt, hogy már szédült. Mindent kitettünk a pályára, sajnos ez sem volt elég. Ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor itt van az a lépcsőfok, amiben a németek még jobbak mint mi – kezdte a mix zónában három magyar újságírói kérdésre válaszoló Szoboszlai Dominik. – A csapattal együtt még nem beszéltünk. Néhány játékossal viszont már váltottunk pár szót, arról, hogy a németeket is meg tudtuk szorongatni, voltak helyzeteink, védekeztünk ahogy csak tudtunk. Amikor kellett, mindenki a labda mögött volt. Ez volt a legfontosabb, hogy kompaktak voltunk. Úgy gondolom, hogy az első gólnak nem szabadott volna megtörténnie, mert az egy szabálytalanság volt Willivel szemben, de ez már a múlt, nem tudunk rajta változtatni. Sajnos visszatértünk oda a magyar fociban, hogy matekoznunk kell. Nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Mindenkire, minden játékosra ugyan úgy szükségünk lesz, minden szurkolóra, mert az is egy öröm a számunkra, hogy itt lehetünk. Fogjuk fel pozitívan a dolgokat, még ha eddig nem is úgy sikerült, ahogy akartuk” – tekintett az utolsó csoportmérkőzésre a magyar csapatkapitány.

Nagy Ádám szintén kifejezte reményét, hogy a skótok elleni találkozó csak a csoportban lesz az utolsó és nem az egész Európa-bajnokságon. „Megpróbáltuk visszahozni a régi szisztémánkat, hogy mind a tizenegy játékos kivegye a részét a védekezésből. Volt, amikor kicsit túl mélyen voltunk, de ilyen minőségű játékosok ellen nehéz megoldani, hogy ne hagyjunk területet nekik. A labdaszerzések után nekünk is voltak nagyon jó helyzeteink. Ezek azok a tényezők, amire alapoznunk kell majd a játékunkat Skócia ellen – válaszolt először angolul a Serie B-ben edződő középpályás, majd magyarul folytatta. – Teljesen más mérkőzés volt, mint Svájc ellen. Ha ezt tudtuk volna hozni a nyitómérkőzésünkön, akkor az egy pont garantált lett volna. Ezért is lehetünk nagyon dühösek magunkra, mert ott teljesen más mentalitással mentünk fel a pályára. Most visszatértünk ahhoz, ami eddig is az erősségünk volt, hogy nem adunk sok lehetőséget az ellenfélnek és jól tömörülünk a saját térfelünkön. Az ellenfél viszont azt is ki tudta használni, ha csak egy minimális helyet hagytunk nekik. Az első gól nagyban meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Én azt mondom, hogy még utána is volt három-négy olyan lehetőségünk, amiből kiegyenlíthettünk volna. Összességében azt kell továbbvinnünk, hogy maradjon meg az egységes védekezésünk és maradjunk veszélyesek a labdaszerzések utáni átmenetekben. Meg kell majd próbálnunk a skótok ellen jobban dominálni, de figyelni kell, hogy egy labdavesztés után meglegyen a jó helyezkedés – elemzett részletesen Nagy Ádám, akit végül arról kérdeztek, hogy érezte-e azt, hogy kiscsapatként kezelték őket a pályán. – Abszolút az volt az érzésünk. Nyilván a bíró kicsit fél is a nagyobb csapat ellen fújni, főleg ha ő a házigazda. Én az első gólt nagyon kétes szituációnak látom. A második félidő előtt, mielőtt odaadta volna nekem a bíró a labdát, megkérdeztem, hogy visszanézte-e az esetet. Azt mondta, hogy igen és mindent rendben talált, mert vállal történt a lökés. De én ott a pályán úgy láttam, hogy a váll nem vállal találkozott, hanem Willi hátával, ami ilyen szempontból egy fújható dolog volt. Ez egy sajnálatos helyzet, főleg, hogy a VAR is mindent rendben talált. Nekünk is meg kell még nézni ezt, és elemezni, hogy mi volt a mi hibánk. De meg kell próbálnunk a mai mérkőzés pozitívumaival nekivágni a skótok elleni mérkőzésnek, ami nagyon remélem, hogy csak a csoportban lesz az utolsó” – fejezte be nyilatkozatát az Spezia játékosa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?