Szlovákia veresége

Pardubice. A negyeddöntők mérkőzéseivel folytatódott Csehországban a 20 éven aluli jégkorongozók világbajnoksága. Nem kísérte szerencse a szlovák csapat szereplését, mivel a svájciak elleni meccsen a hosszabbításban sem tudta maga javára fordítani az összecsapást, s a büntetőlövésekben alulmaradt. ĺgy csak az 5-8. helyért játszik.

Tomáš Kopecký (jobbról) még betalált a svájci kapuba, de utána már senki, így elúszott az elődöntőTASR/AP-felvétel SZLOVÁKIA–SVÁJC 2:3 – büntetőlövések után (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1). Mindkét csapat óvatosan kezdett, elsősorban a védekezésre összpontosított, nehezen kerültek gólhelyzetbe. Először a svájciak veszélyeztettek, ám Hamerlík kapus tisztázott. A 10. percben Nüssli egyedül állt a szlovák kapussal szemben, de csak Hamerlíket találta el. Ugyancsak eredménytelennek bizonyult Kopecký is, s a szlovákok később két emberelőnyös helyzetben sem tudtak a kapuba találni. A harmad hajrájában beszorult Július Šupler csapata, gól azonban nem született, csak a 32. percben, amikor a svájciak közelről szereztek vezetést. Szerencsés góllal egyenlítettek a szlovákok, Nüssli lőtt korongja Svatoš válláról pattant a hálóba. Felváltva támadtak a csapatok, de pontatlanul lőttek. Az idegek harcát hozta az utolsó 20 perc, a csapatok a biztonságos játékot választották. Amikor az 58. percben egy kapu előtti kavarodás után a svájciak megszerezték a második gólt, úgy tűnt, eldőlt a meccs. Nem így történt, 36 másodperccel a svájciak gólja után Malec egyenlített. A 10 perces hosszabbítás során mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna az összecsapást, sok helyzetet hagytak ki. Ezért maradt a döntetlen, következtek a büntetőlövések, ebben a svájciak bizonyultak jobbaknak 2:1 arányban. Szlovák részről Kopecký volt eredményes. Góllövők: Svatoš (34.), Malec (59.), ill. P. Bärtschi (32.), Monnet (58.). Kiállítások 8:7; 4200 néző.

USA–OROSZORSZÁG 1:6 (0:1, 1:4, 0:1). Már 4:0-ra vezettek az oroszok, amikor a tengerentúliak belőtték első és egyetlen góljukat. Kemény, helyenként durva játékot hozott az összecsapás. Az amerikai csapatból 11, az oroszból 4 hokist állított ki a bíró.

A bennmaradásért: Fehéroroszország–Franciaország 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)..

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?