Szlovákia második veresége

Perth. Daniela Hantuchová és Dominik Hrbatý második mérkőzésüket is elvesztették a tenisz vegyes csapatok nem hivatalos világbajnokságán, a Hopman Kupán. 3:0-ra kikaptak Ausztráliától, így nincs esélyük a döntőbe jutásra. Hasonló sorsa jutottak a címvédő spanyolok, akiket az amerikaiak simán elintéztek.

Nyoma sincs az ausztrálok elleni vereségnek. A lányok puszilkodnak, a fiúk (balról Hrbatý) jót derülnek rajta.TASR/EPA-felvételAz ausztrálok élükön a világelső Hewittal, eddig még szettet sem vesztettek a seregszemlén, az első meccsen 3:0-ra verték Olaszországot. Váratlanul nagyon sikeresen játszik a világranglista 94. helyezettje, a fiatal Alicia Molik, aki Hantuchová ellen érte el pályafutásának legértékesebb győzelmét. Hatvanhat perc alatt 6:4, 6:2-re megverte a világranglista nyolcadik helyezettjét, először sikerült nyernie a Top Tenbe tartozó játékos ellen. „Egész évben azon igyekeztem, hogy előkelő helyen álló riválisom ellen nyerjek, s ez a lehető legjobbkor következett be, az esztendő utolsó napján, ami számomra rendkívüli” – mondta a 21 éves adelaide-i szőkeség. Molik egyértelműen uralta a játékot, nagyszerűen szervált, hét ászt ütött, s kihasználta ellenfele pontatlan játékát. Hantuchová 43 ki nem kényszerített hibát vétett.

Hewittnak még kevesebb gondja volt Hrbatýval, nem egészen egy óra alatt intézte el a szlovák teniszezőt. Az esélyes hazai játékos egyetlenegyszer sem állt vesztésre a meccs folyamán, s a második szettben olyan volt a fölénye, hogy ökölvívó nyelven szólva bedobhatták volna neki a törülközőt. „A jelenlegi férfi teniszben már nem könnyű egy óra alatt nyerni mérkőzést. Ezért nagyon örülök, hogy ez ma sikerült, és kiváló játékot mutathattam” – mondta a világranglista-vezető Hewitt. Akárcsak Hantuchová, Hrbatý is rendkívül rosszul teniszezett, negyven ki nem kényszerített hibát vétett, s ez egy olyan kiváló játékos ellen, mint Hewitt, végzetesnek bizonyult. A két egyes után világos volt, hogy a párosban is ausztrál siker születik.

A csehektől elszenvedett 2:1-es vereség után a szlovákok várják az első győzelmet, erre ma délelőtt lesz lehetőségük, Olaszország ellen mérkőznek.

AUSZTRÁLIA–SZLOVÁKIA 3:0 (Molik–Hantuchová 6:4, 6:2, Hewitt–Hrbatý 6:2, 6:0, Hewitt, Molik–Hrbatý, Hantuchová 7:6 (2), 7:6 (5).

Az A-csoportban az Egyesült Államok szuverén módon, 3:0-ra verte a címvédő spanyolokat, akiknek ez volt a második vereségük, és már nincs reményük csoportjukból a továbbjutásra. Az első pontot a világelső Serena Williams szerezte az amerikaiaknak, simán verte Ruano-Pascalt, ugyancsak egyértelmű lefolyása volt a férfi egyesnek és a párosnak is. A spanyoloknak egyetlen szettet sem sikerült nyerniük.

Csehország–Olaszország 2:1 (Bedáňová–Farina 4:6, 6:2, 2:6; Novák– Sanguinetti 6:7, 7:5, 7:5; Novák/Bedáňová–Sanguinetti/Farina 6:3, 6:3.

A B-csoport állása:

1. Ausztrália 2 2 0 6:0 12:0 2

2. Csehország 2 2 0 4:2 10:7 2

3. Szlovákia 2 0 2 1:5 4:11 0

4. Olaszország 2 0 2 1:5 3:11 0Egyesült Államok–Spanyolország 3:0 (James Blake-Tommy Robredo 6:3, 6:0, Serena Williams–Virginia Ruano-Pascual 6:3, 6:3, James Blake, Serena Williams–Tommy Robredo, Virginia Ruano-Pascual 6:1, 6:4).

Az A-csoport állása:

1. USA 2 2 0 6:0 12:1 2

2 Belgium 1 1 0 2:1 5:3 1

3. Üzbegisztán 1 0 1 0:3 1:6 0

4. Spanyolország 2 0 2 1:5 3:11 0

A csoportgyőztesek játsszák a döntőt január 4-én.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?