Szlovákia kiejtette a világbajnok olasz válogatottat!

Johannesburg |

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott bejutott a legjobb 16 közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután rendkívül izgalmas mérkőzésen 3:2-re legyőzte a címvédő  Olaszországot.  Vladimír Weiss szövetségi kapitány ismét felforgatta a kezdőcsapatot, a védelem bal oldalán újra Zabavník kapott helyet, Štrba társat kapott Kucka személyében, kimaradt a kis Weiss és Šesták, helyettük Jendrišek, illetve Stoch került a szélre.</p>

Már az első percek megmutatták, hogy a szlovák válogatott nem akarja veszni hagyni az utolsó lehetőséget, a 12. percben Stoch beadását Marchetti öklözte ki. A bátran játszó szlovákok a 25. percben De Rossi rossz passza után labdát szereztek, Kucka remekül megtalálta Vitteket, aki laposan a hálóba lőtt – 1:0!

Tíz perccel később Štrba bombalövését védte Marchetti. A szlovák középpályásnak később keményen odaléptek, ötcentis nyílt seb tátongott a combján, de rövid ápolás után újra játékra jelentkezett. A félidő Kucka távoli kapáslövésével zárult, amely csupán centiméterekkel kerülte el a kaput.

Lippi a félidőben lehozta Criscitót és Gattusót, Maggio és Quagliarella állt be helyettük, de az olaszok játéka nem javult, így alig tíz perc után Montolivót az olaszok utolsó reménye, Andrea Pirlo váltotta. Az 56. percben a szlovák védelem egyedül hagyta Di Natalét, de az olasz csatár nem találta el a kaput. A 67. percben Quagliarella lövését Škrtel vágta ki a gólvonalon állva, három perccel később Stoch remek egyéni akció után lőtt mellé. A 73. percben egy szöglet után Hamšík laposan tette Vittek elé a labdát, aki közelről növelte a szlovák előnyt – 2:0! Ezzel a szlovák csatár beérte a góllövőlistán a háromgólos argentin Higuaínt.

Az utolsó tíz perc azonban hihetetlen izgalmakat hozott: a 81. percben Di Natale szépített, az olaszok pedig rohamoztak. A 85. percben Quagliarella talált a hálóba, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A 87. percben a lábán már alig álló Štrbát Kopúnek váltotta, aki első labdaérintéséből, egy bedobás után Marchetti mellett elpöckölve a labdát – 3:1!!!

A meccsnek viszont még mindig nem volt vége: Quagliarella jól vette észre, hogy Mucha kint áll a kapujából, és átemelte a szlovák kapust – 3:2! Az utolsó percekben viszont már semmi nem változott, s mivel a párhuzamos mérkőzésen Új-Zéland nem győzte le Paraguayt (0:0 lett az eredmény), Szlovákia csoportmásodikként bejutott a nyolcaddöntőbe. A világbajnok olaszok az utolsó helyen végeztek a csoportban, így számukra véget ért a vb. 

Szlovákia–Olaszország 3:2 (1:0)

Johannesburg, Ellis Park, 53 412 néző. Góllövők: Vittek (25., 73.), Kopúnek (89.), ill. Di Natale (81.), Quagliarella (92.). Sárga lap: Štrba, Vittek, Pekarík, Mucha, ill. Cannavaro, Chiellini, Pepe, Quagliarella. SZLOVÁKIA: Mucha–Pekarík, Škrtel, Ďurica, Zabavník–Štrba (87. Kopúnek), Kucka–Stoch, Hamšík, Jendrišek (94. Petráš)–Vittek (92. Šesták). OLASZORSZÁG: Marchetti–Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito (46. Maggio)–Pepe, Montolivo (56. Pirlo), De Rossi, Gattuso (46. Quagliarella)–Iaquinta, Di Natale.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?