Szívesen ismételnének a komáromi röplabdások

Több mint hat hónap elteltével lép újra pályára tétmeccsen a komáromi Spartak UJS VKP férfi-röplabdacsapata.Holnap (18.00) az eperjesieket fogadják az extraligában a komáromiak, akiknek a múlt vasárnap befejeződött Európa-bajnokság miatt nyúlt ilyen hosszúra a holt idény.

Több mint hat hónap elteltével lép újra pályára tétmeccsen a komáromi Spartak UJS VKP férfi-röplabdacsapata.

Holnap (18.00) az eperjesieket fogadják az extraligában a komáromiak, akiknek a múlt vasárnap befejeződött Európa-bajnokság miatt nyúlt ilyen hosszúra a holt idény. Két játékosuk, Miloš Horník és Ľuboš Nemec ugyanis tagja volt a szlovák válogatott keretének, ezért a Duna-partiak elhalasztották első két meccsüket az extraligában (az 1. fordulóban szabadnaposak voltak). A bajnok eperjesiek számára viszont ténylegesen a negyedik találkozó következik az extraliga 4. fordulójában.

„Természetesen tétmeccset játszani egészen más dolog. Az eperjesiek már valóban játékban vannak, mi ellenben a hosszú szünet miatt már éhesek vagyunk a röplabdára. A tavalyi döntő ismétlésén megpróbáljuk bebizonyítani, hogy jól tudunk röplabdázni” – mondta lapunknak Daniel Oravec, a Spartak UJS VKP vezetőedzője.

A komáromiak fél éve a fináléban nem tudtak meccset nyerni az eperjesiek ellen, de így is messze a klubtörténet legnagyobb sikerét érték el a bajnoki ezüstéremmel és a Szlovák Kupa elhódításával. „Nagyon jó lenne megismételni ezeket az eredményeket. Idén viszont az ellenfelek már számolni fognak velünk. A bajnok mellett a kassaiak, a nyitraiak, a privigyeiek és a myjavaiak is erősnek tűnnek, hat csapat képvisel hasonló játékerőt. Az alapcélunk így az első ötbe kerülés” – vázolta az esélyeket Oravec.

Ennek elérésében már nem lesz a komáromiak segítségére a visszavonult Boris Demeter és az extraliga legjobbjának megválasztott Andrej Patúc sem, aki a Nantes-Rezé csapatához igazolt. Rajtuk kívül – egészségi okokból – Ferencz Dávid és Németh Zsolt sem tagja már a 11 tagú keretnek. „Az alaphatosból csak Andrej hiányzik, neki viszont a pályán kívül is fontos szerepe volt. Az új idényben meg kell szoknunk, hogy nem lesz ennyire domináns játékosunk, csapatként kell még jobbnak lennünk” – véli Oravec.

Ezt az augusztus elején elkezdett felkészülés során több tornán is kipróbálhatta a Spartak UJS VKP: Kazincbarcikán, otthon Komáromban, Pozsonyban és Brünnben is, de ezeken elsősorban az erőnlétre és a sorozatterhelésre helyezték a hangsúlyt. „Az utóbbi két hétben már a játék minősége került előtérbe, és a rangos lengyel bielsko-bialai tornán elért második helyünkkel jó képet kaptunk arról, hol tartunk játékban” – tette hozzá Oravec.

„A felkészüléssel elégedettek vagyunk, játékosaink egyénileg is több elismerést szereztek, például Igor Rehák a torna legjobb játékosa, Marián Hrušík pedig a legjobb támadó lett. Ebből is úgy tűnik, az új arcok pótolni fogják az eltávozott játékosok játékerejét. Rehák Pozsonyból, Marián Hrušík Ostravából, Ján Tarabus és Tomáš Patúc Trencsénből igazolt Komáromba. Az új játékosok a felkészülés során igazolták a beléjük vetett bizalom jogosságát. Szeretnénk, ha ezt a bajnokság során is bizonyítanák” – mondta Ferencz László, a klub főmenedzsere.

A komáromiak a 2015-ös évben összesen hét hazai meccset fognak játszani, ebből kétszer a pozsonyi PKO-ban fogadják soros ellenfelüket. (ot, jóba)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?