Szilivel veretlen a Boro

Az angol Premiershipben rosszul rajtolt a Middlesbrough, az első négy meccsét elveszítette. Ezután azonban magára talált Steve McClaren edző csapata. Köszönhető ez Németh Szilárdnak is, aki eddig háromszor lépett pályára (összesen 206 percet töltött a pályán) a legfelső angol bajnokságban, és e mérkőzéseken a Middles-brough nem kapott ki.

A Sunderland elleni hétfői győzelmet követően a Boro már a 13., hét ponttal megelőzve a kieső helyen álló Derby County-t. Szilit a mérkőzés másnapján telefonon értük utol. Hogyan láttad a Sunderland elleni rangadót?

Az első félidőben jobbak voltunk ellenfelünknél, tökéletesen betartottuk McClaren edző taktikai utasításait. Gyorsan vezetést szereztünk, és a 20. percben beadásom után Boksic fejjel talált a hálóba. A fordulás után megváltozott a mérkőzés képe. A Sunderland enyhe mezőnyfölényben játszott, de a kapunkra nem volt veszélyes. Steve McClaren edző a mérkőzés 73. percében lecserélt. Mi volt az oka?

Mivel egy perccel korábban a játékvezető kiállította csapattársamat, Paul Ince-t, az edző védekező középpályást küldött be helyettem. Boksic személyében csak egy csatárral játszottunk tovább. Elégedett voltál a hétfői teljesítményeddel?

A Blackburn elleni kupameccsen jobban ment a játék. Ekkor a mérkőzés legjobb játékosának is megválasztottak. Érzem, csalódást hétfőn sem okoztam. A meccs után McClaren edző megdicsért a televízióban.

Hogyan jellemeznéd Alain Boksic csatártársadat?

A horvát válogatott nagyon tapasztalt játékos. Jó vele játszani, mivel európai focit játszik. A hétfői Middlesbrough-Sunderland mérkőzés történelmi is volt, mivel először játszott egymás ellen két szlovákiai játékos. A vendégek csapatában végigjátszotta a találkozót Stanislav Varga. Találkoztál a pályán a válogatottbeli csapattársaddal?

Nagyon sokszor. Az első félidőben általában én kerültem ki győztesen a párharcokból, de fordulás után már másképpen volt. Visszahúzódtunk a saját térfelünkre, és gyors ellentámadásokra játszottunk. Schwarzer kapusunk nagyon sokszor felém rúgta ki a labdát, a fejpárbajokból logikusan Stano került ki győztesen. A meccs után csak röviden tudtam vele elbeszélgetni, mivel indultak haza Sunderlandba. A hét végén a Tottenham vendégei lesztek. Eddig kétszer játszottatok Londonban, és két döntetlent értetek el.

Nehéz dolgunk lesz a Spurs otthonában. Láttam Glenn Hoddle csapatának két utolsó meccsét, nagyon jó csapat a Tottenham. Kedden ugyan szabadnapot kaptunk, de szerdától a szombati összecsapásra készülünk. Lassan 4 hónapja vagy Angliában. Hogy érzed magad a szigeteken?

Nagyon nehéz volt a kezdet. Gyengén beszéltem angolul, és ágyékműtéten is átestem. Idővel megszoktam a környezetet, és a pályán McClaren edzőtől egyre több lehetőséget kapok. Remélem, ez így lesz a továbbiakban is, és elkerülnek a sérülések is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?